Dar sunt si produse alimentare care ne fac sa ne simtim fericiti, dupa cum arata studiile cercetatorilor.

Iata cinci alimente care te vor face sa te simti bine imediat!

Nucile si caju

30 de grame de nuci contin 4 grame de proteine (care te fac sa te simti satul si ajuta la mentinerea nivelului de zahar din sange) si doua grame de fibre.

Sunt, de asemenea, o sursa buna de magneziu si fosfor: nivelul scazut de magneziu a fost corelat cu un risc crescut de depresie, in timp ce un nivel ridicat de magneziu reduce simptomele de depresie.

Salata verde

O ceasca de salata verde este o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C si vitamina K si magneziu, precum si o sursa buna de fibre. Mai contine, de asemenea, cupru, un mineral care sprijina mai multe functii vitale.

Stridiile

Stridiile sunt au incredibil de putine calorii si scad inflamatiile. Stridiile sunt foarte bune pentru sanatatea inimii si imbunatatesc circulatia generala.

Stridiile sunt, de asemenea, foarte bogate in substante nutritive esentiale, cum ar fi acizii grasi omega-3. Si, desigur, sunt considerate un afrodiziac.

Cafeaua

Cafeaua este, practic, o boaba magica atunci cand vine vorba sa-ti ridice starea de spirit: cofeina din cafea poate stimula concentrarea mentala si vigilenta, dar si performantele atletice. Consumul de cafea poate, de asemenea, sa protejeze impotriva diabetului de tip B si sa reduca riscul de depresie.

Ciocolata neagra

Ciocolata neagra este una dintre cele mai bune alimente pentru a-ti creste starea de spirit. Ciocolata neagra nu ofera numai placere imediata, dar are un procent ridicat de cacao, care are mai multa putere decat antioxidantii din multe alte alimente.