Nu este cazul sa te grabesti la farmacie pentru ca natura ne poate oferi tot ceea ce ne trebuie pentru o functionare optima a organismului. Primavara nu trebuie sa-ti lipseasca din dieta zilnica alimentele bogate in vitamina C care ne intaresc sistemul imunitar si, din fericire, avem de unde alege. Indiferent ca preferi fructele sau legumele, important este sa iti asiguri necesarul zilnic de vitamina C.

Ciresele
Bogate in vitamina C, aceste fructe sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente. Mai mult decat atat, ciresele te ajuta sa dormi mai bine. Mananca-le intre mese, adauga-le in sucurile naturale sau fa o inghetata cu cirese si banane la blender.

Castravetii
O alta sursa importanta de vitamina C sunt castravetii. Ii poti folosi in smoothie-uri, gustari sau salate. Castravetii contin 95% apa, sunt bogati in potasiu si sunt extraordinari in lupta impotriva balonarii.

Ardeiul rosu
Ardeiul gras de culoare rosie este perfect pentru gustarile dintre mese. Leguma contine un nivel scazut de zahar si contine mai multa vitamina C ca unele citrice.

Portocalele
Sunt printre cele mai cunoscute surse de vitamina c. Acestea contin peste 60% din doza zilnica de calciu. Daca preferi freshul de portocale, ia in calcul faptul ca zeama pierde din vitamine si are un continut mare de zahar.

Morcovii
O sursa importanta de beta-caroten, fibre, magneziu si vitamina C. Consumand morcovi, iti poti imbunatatii sistemul imunitar, vederea si iti poti echilibra nivelul de glucoza din sange.