Cu toate acestea, poti opri aceasta senzatie, fara a consuma calorii in plus. De fapt, consumul anumitor alimente trimite un semnal de satietate la creier si iti poteleste apetitul.

Mere

Mananca un mar cu aproximativ o jumatate de ora inainte de masa. Fibrele si apa din mere te vor face sa te simti mai plin, asa ca vei manca mai putin.

Avocado

Mananca o jumatate de avocado la masa de pranz si te vei simti plin pentru restul dupa-amiezii, potrivit unui studiu publicat in Jurnalul de Nutritie.

Femeile care au facut acest lucru, s-au simtit cu 22% mai satule si au simtit nevoia de o gustare cu trei ore mai tarziu decat in zilele in care au mancat un pranz cu acelasi numar de calorii, dar fara avocado.

Fasole, naut, linte

Sunt bogate in proteine, fibre, antioxidanti, vitamine B si fier. Prin consumul acestor alimente, iti poti controla apetitul.

O analiza recenta, publicata in revista Obezitatea a constatat ca oamenii au fost 31% mai satui dupa o masa, atunci cand acesta a inclus fasole, naut sau linte.

Supa

Intr-un studiu recent, oamenii care au mancat un bol de supa inainte de felul principal, au redus aportul total de calorii la masa cu 20%.

Muraturi

Muraturile, varza acra si alte alimente fermentate au acizi grasi, iar cercetarile recente arata ca acestia contribuie la consolidarea legaturii dintre intestin si creier.

Muraturile stimuleaza productia de hormoni care traverseaza bariera hemato-encefalica si imbunatatesc semnalizarea starii de satietate. Alimentele fermentate contin, de asemenea, bacterii sanatoase, care ajuta la digestie.