Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Esti un adevarat exemplu de stil de viata sanatos. Sau nu? Daca unele dintre eforturile tale neobosite au fost in zadar? Daca antrenamentele si gustarile s-au intors impotriva ta? Iata patru obiceiuri sanatoase care pot sabota starea ta de sanatate.

Exagerezi cu antrenamentele

Ca orice lucru in viata, ce e prea mult, strica. In timp ce faci miscare, organismul tau produce radicali liberi, celule celebre pentru ca provoaca orice, de la cancer la boli de inima. Pentru a contracara situatia, corpul tau produce mai multi antioxidanti, compusii "buni" care lupta cu radicalii liberi. Cu alte cuvinte, corpurile noastre devin mai puternice si dezvolta sistemul imunitar.

American Heart Association recomanda 150 de minute pe saptamana de exercitii fizice moderate (30 de minute de cinci ori pe saptamana). Intensitatea si varietatea pot varia in functie de varsta si de conditia fizica, dar nu trebuie sa te pentru un maraton - aceste alegeri ar putea afecta de fapt, sanatatea ta.

Consumul alimente fara grasimi

Grasimile sunt prietenele tale! Te pot ajuta sa pierzi in greutate si sa-ti mentii sanatatea. Pe de alta parte, alimentele cu continut redus sau fara grasimi, pot fi dusmanii tai.

Atunci cand grasimea este eliminata din alimente, este adesea inlocuita cu zahar pentru arome si substante chimice (agenti de ingrosare si aditivi) pentru a-si pastra gustul. Ajungi, deci, sa consumi un produs care are mai multe calorii si zahar si este plin de chimicale. Acest lucru poate duce la probleme de sanatate si greutate.

Pe langa faptul ca te ajuta sa pierzi in greutate, protejeaza organele si iti dau o senzatie de satietate, grasimile sunt de asemenea necesare pentru a absorbi vitaminele liposolubile.

Bei numai suc verde

Sa bei suc verde de cinci ori pe zi si sa renunti la toate celelalte produse alimentare pare o idee buna pentru a pierde in greutate si a-ti imbunatati sanatatea, dar numai la prima vedere. Atunci cand bei doar suc, pierzi proteinele (ceea ce poate duce la pierdere musculara in loc sa pierzi grasime). De asemenea, sucul este lipsit de fibre, ceea ce poate provoca constipatie si perturbarea florei intestinale.

In loc sa le storci, alege calea cea mai simpla. Mananca alimente reale, intregi, inclusiv grasimi, proteine si carbohidrati si exclude complet din alimentatie toate produsele ambalate si procesate.

Speli produsele in mod exagerat

Ai venit de la cumparaturi si ai inceput sa speli, sa tai si sa prepari alimentele ca un adevarat soldat al sanantatii? Sari peste o parte: nu este nevoie sa exagerezi cu spalarea fructelor si legumelor cu sapun sau cu produse comerciale.

Studiile arata ca apa simpla poate fi la fel de eficace ca si alti agenti de curatare si produse in ceea ce priveste fructele si legumele.