Experti in cardiologie de la Universitatea Harvard au confirmat ca un consum moderat al pielii de pui nu cauzeaza probleme de sanatate. Pielea de pui, pe care multi au evitat-o ani de zile, are si beneficii:

Este buna pentru inima
Probabil nu te asteptai ca pielea de pui sa nu fie un inamic al inimii, mai ales ca acesta este principalul motiv pentru care toata lumea o evita. La fel ca si avocado, pielea de pui contine grasimi nesaturate, care nu fac rau inimii. Grasimile nesaturate regleaza tensiunea arteriala si echilibreaza nivelul colesterolului.

Numarul de calorii nu este atat de mare pe cat ai putea crede
O portie de 350 de grame de carne de pui cu piele contine cu doar 50 de calorii mai mult decat aceeasi cantitate, fara piele.

Este plina de arome
Si de ce este mai bun un preparat aromat? Pentru ca nu trebuie sa adaugi multa sare pentru a-l face gustos. Stii deja ce efecte nocive are consumul de sare, asa ca este bine sa-l limitezi cat de mult se poate.

Nu este absorbit foarte mult ulei
Cand gatesti puiul la temperatura mare, poate ramane foarte uleios. Din fericire, pielea actioneaza ca o bariera, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji ca friptura are prea mult ulei. Pielea se transforma intr-o crusta si impiedica absorbtia uleiului in carne, asa ca si daca nu vrei sa consumi pielea, ar trebui sa gatesti carnea cu tot cu piele.

Este important sa intelegi ca pielea de pui nu este nociva, insa contine mai mult omega-6 decat omega-3, astfel ca poate duce la inflamatii daca este consumata in fiecare zi, in cantitati foarte mari. De aceea, modertia este secretul.