Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Florile au fost folosite la gatit timp de secole, de la romani si incasi, pana in ziua de azi. Practica a fost foarte populara in perioada victoriana, cand bucatarii mari foloseau violete, primula, limba mielului si condurul doamnei in salate.

Condurul doamnei si panselute

Acestea sunt adesea folosite in scop decorativ, datorita culorilor luminoase. Panselutele nu au cine stie ce aroma, dar culorile lor violet si galben arata foarte frumos. Condurul doamnei, pe de alta parte, au un gust piperat minunat, ceea ce le face ideale pentru salate sau ca garnitura comestibila.

Lavanda

O floare populara in gastronomie, aceasta poate fi utilizata intr-o gama larga de feluri de mancare - de obicei retete de dulciuri, de la mousse la biscuiti de casa. Cu toate acestea, foloseste-o in catitati mici deoarece ca aroma este intensa si se invecineaza cu sapunul, daca pui o cantitate prea mare.

Trandafirii

Retete din Orientul Mijlociu au adesea aroma de trandafir - fie sub forma de petale uscate, fie apa de trandafir - iar aroma face siropuri minunate si jeleuri delicioase. Se poate folosi in preparate sarate sau dulci, folosind foarte putin initial, apoi gusti si mai adaugi daca este cazul pentru ca aroma este intensa.

Galbenele

Aceste flori frumoase au un gust similar cu sofranul si sunt bune in paste si orez.