Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Ar putea fi o dieta vegana potrivita pentru tine? Iata o unele dintre avantajele asupra sanatatii legate de consumul de vegan.

Pierdere in greutate

Intr-un studiu a mai mult de 1100 de diete si planuri de pierdere in greutate de peste 18 saptamani - incluzand Atkins - grupul vegetarian a iesit in top pentru pierderea in greutate, pierzand, in medie, mai mult cu 5 kilograme decat cei care au urmat diete ce includ carne si cu 2 kilograme mai mult decat vegetarienii care au mancat oua si produse lactate.

Sunt necesare mai multe cercetari, dar expertii spun ca o dieta vegetariana sanatoasa bazata pe o mulțime de fructe, legume si cereale integrale te ajuta sa reduci din calorii.

In plus, furnizeaza fibre solubile, ceea ce te face sa te simti satul mai mult timp.

Sanatatea inimii

Mancarea vegana te poate ajuta la mentinerea sanatatii inimii.

Studiile multiple au aratat ca, in comparatie cu omnivorele, veganii au in mod obisnuit rate mai scazute de obezitate, diabet, colesterol ridicat si hipertensiune arteriala - toate afectiunile grave care pot creste riscul bolilor de inimă.

Are sens, deoarece alimentele din plante sunt bogate în fibre și au mai multe grasimi sanatoase pentru inima (avocado, nuci, masline) decat produsele de origine animala.

Prevenirea cancerului

O dieta vegana poate ajuta la reducerea riscului de aparitie a anumitor forme de cancer. O revizuire din 2016 a studiilor care au comparat veganii, vegetarienii si consumatorii de carne a constatat ca veganii au un risc semnificativ redus de cancer in general.

Alte studii sugereaza ca pot contribui la reducerea riscului de cancer de prostata si de colon in special.

Traiesti mai mult

Fiind un vegan te poate ajuta sa traiesti mai mult. Intr-un studiu amplu desfasurat pe peste 70.000 de adulti, participantii vegani au fost mai longevivi decat cei care consuma carne si decat majoritatea vegetarienilor.

Pe langa consumul de alimente sanatoase pentru inima, cum ar fi semintele cu coaja lemnoasa, fructele si fibrele, veganii nu consuma carnea rosie si prelucrata, ambele legate de cancer si boli de inima.