Cercetarile arata ca ritmul copului nostru in ceea ce priveste mancarea si somnul a fost complet dat peste cap, din cauza produselor alimentare gresite si prea multa lumina artificiala pe timp de noapte.

Rezultatul: esti prins intr-un flux constant de hormoni ai foamei carora este imposibil sa-i rezisti. Dar, daca iti reglezi aceste cicluri naturale poti, in cele din urma, sa scapi de burta. Suna bine, nu?

Anumite alimente, recomandate pentru un abdomen plat, te pot ajuta de fapt sa dormi mai bine si sa pierzi in greutate.

Peste

Stim, din anumite studii, ca atunci cand dieta ta este deficitara in omega-3, ritmurile naturale ale glandei pineale, din centrul creierului, sunt date peste cap, ceea ce duce la alterarea productiei de melatonina, hormonul somnului.

O dieta bogata in omega-3, pe de alta parte, poate stimula sanatatea inimii si reduce riscul de dementa.

In ceea ce priveste pierderea in greutate, multe alimente bogate in omega-3 contin proteine. Si studiu dupa studiu confirma: proteinele te fac sa te simti plin. Chiar arzi mai multe calorii prin digerarea proteinelor decat o faci atunci cand mananci grasimi sau carbohidrati.

Nuci

Ca si cum ai avea nevoie de o alta scuza pentru a manca nuci, aceste leguminoase grase sunt o mare sursa de magneziu, care stimuleaza starea de spirit.
Fara suficient magneziu in corp, o parte a creierului care regleaza melatonina este data peste cap si perturba somnul.

Un studiu recent a constatat ca suplimentarea de magneziu poate ajuta persoanele sa aiba un somn mai lin.

Alimentele bogate in magneziu, sustin, de asemenea, pierderea in greutate: peste bogat in proteine, nuci, linte, soia si fasole neagra, precum si sub forma de boabe bogate in fibre, trebuie sa faca parte din dieta ta zilnica.

Lapte

In timp ce legatura dintre calciu si pierderea in greutate este inca slaba, se dovedeste ca laptele poate face intr-adevar minuni pentru corp atunci cand vine vorba de grasimea de pe burta.

Un studiu din 2010 a constatat ca, intr-un grup de mai mult de 100 de femei aflate in premenopauza, grasimea a fost redusa in mod semnificativ la cele care au consumat cele mai multe alimente bogate in calciu.

De fapt, pentru fiecare 100 de miligrame de calciu consumat pe zi, au pierdut 2 cm de grasime abdominala, ascunsa in si in jurul organelor interne.

Ca si magneziul, calciul te poate ajuta, de asemenea, sa dormi.

Cirese

In jurul oreri de culcare, mananca cateva cirese. Acestea sunt unele dintre sursele de melatonina, hormonul somnului.

Desi nu exista nici o dovada ca acestea te vor ajuta sa adormi, studiile arata ca alimente ca acestea pot ridica nivelul de melatonina din organism.

Nu numai ca melatonina te ajuta sa dormi, dar este un antioxidant puternic, care poate proteja celulele de daunele provocate de radicalii liberi, de tipul celor care duc la cancer, Alzheimer si alte boli.