Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Este adevarat ca grasimile - la 9 calorii per gram - au mai multe calorii pe gram decat proteinele sau carbohidratii (care au fiecare doar 4 calorii pe gram). Si acizii grasi trans, cea mai mare parte gasindu-se in uleiurile hidrogenate, sunt considerati daunatori pentru sanatate.

Alimentele pot fi cu siguranta sanatoase si fara ca pe eticheta sa scrie "fara grasimi" si este in regula.

Grasimile dau gust produselor alimentare si te ajuta sa te simti satul, deoarece este nevoie de o lunga perioada de timp pentru a le digera. Multe grasimi sunt bune pentru tine, cum ar fi cele mononesaturate si polinesaturate - pentru inima, care se gasesc in nuci, seminte, masline si avocado.

In plus, uneori tipul de grasime care se gaseste in mod natural in produsele alimentare este inlocuit cu substituenti nesanatosi, in versiunile "fara grasime". Iata cateva alimente care sunt mai sanatoase in varianta cu grasimi.

1. Unt de arahide
Arahidele au grasimi mononesaturate sanatoase, care ajuta la reducerea riscului de boli de inima. Cand arahidele sunt partial degresate pentru a face untul de arahide cu continut redus de grasimi, grasimea lipsa este inlocuita cu zahar si amidon.

In plus, numarul de calorii din cele degresate este nesemnificativ mai mic.

Depinde de marca pe care o alegi, dar atat untul de arahide cu grasimi, cat si cel degresat contine aproximativ 200 de calorii per portie de 2 linguri.

Cauta unt de arahide natural, de tipul celor care contin doar arahide si poate un pic de sare, pentru a evita uleiuri hidrogenate si zaharuri adaugate.

2. Oua
Desi nu se poate vorbi de continut redus de grasime la oua, albusul de ou este adesea privit ca o alegere sanatoasa.

Dar cand arunci galbenusul, pierzi 5 grame de grasime per ou, dar, de asemenea, o jumatate de proteina (aproximativ 3 grame).

Mai mult, galbenusul contine nutrienti sanatosi, cum ar fi calciul si luteina care iti protejeaza vederea si zeaxantina. Desi s-a speculat ca ar favoriza bolile de inima, deoarece galbenusurile sunt o sursa importanta de colesterol.

Dar cercetatorii cred ca nu este nici o problema daca se consuma un ou intreg in fiecare zi.

3. Dressingul pentru salata
Grasimile din cele mai multe sosuri pentru salate sunt, de obicei uleiuri vegetale, asa-numitele "grasimi bune" care ajuta la niveluri mai mici de colesterol.

Avand unele grasimi in sos, poti profita la maximum de nutrientii din salata verde si alte legume. Carotenoide, cum ar fi luteina, licopenul, beta-caroten si zeaxantina au nevoie de un pic de grasime pentru absorbtie. Acesti compusi solubili in grasimi sunt asociati cu un risc redus de boli de inima, degenerarea maculara si chiar unele forme de cancer.

4. Lactate
O analiza recenta a 16 studii care au analizat legatura dintre obezitate si continut de grasime din lactate a constatat ca, in mai mult de jumatate din studii, consumul de lactate plin de grasime in loc de cel scazut in grasimi a fost de fapt asociat cu o greutate corporala mai mica.

Si un studiu suedez din 2013 a aratat ca lactatele pline de grasime a fost legat de o greutate mai mica, in timp ce participantii care au consumat versiuni cu continut scazut in grasime au avut mai multa grasime pe abdomen, care creste riscul de boli de inima si diabet.