In zilele noastre, este destul de dificil sa consumi mancare sanatoasa. Parca toate produsele de care ti-e pofta, iti pot reduce durata de viata.

Pe de alta parte, desi eviti mancarea fast-food si sucurile carbogazoase, exista posibilitatea sa consumi alte alimente care ar putea fi mult mai nocive pentru organism.

Mai jos, gasesti o lista a alimentelor care pot duce la cancer. Sunt atat de comune, incat nici macar nu ai suspecta ca sunt atat de periculoase, mai ales ca a fost demonstrat stiintific faptul ca maresc riscul de cancer.

Popcorn la microunde

Popcornul este unul dintre produsele preferate, mai ales cand te uiti la filme. Mai ales ca este usor de preparat: il pui in cuptorul cu microunde si in cateva minute ai snacks-urile preferate pentru filme. Studiile au aratat ca popcornul poate cauza cancer de pancreas, la ficat si cancer testicular, deoarece contin chimicale carcinogene.

Conservele de rosii

Rosiile contin licopen, care previne cancerul, dar asta nu inseamna ca rosiile in conserva sunt sigure. Din cauza chimicalelor continute de conserve, consumatorii sunt expusi riscului de a face cancer. Aceste chimicale sunt asociate cu probleme ale inimii, ale sistemului reproducator si cancer.

Alcoolul

Alcoolul este considerat a doua cauza a producerii cancerului. Consumul mic sau moderat de alcool poate reduce problemele inimii si poate imbunatati digestia. Consumul in exces poate duce a infarct, probleme ale inimii si chiar deces. Multi dintre consumatorii de alcool sufera de cancer de colon, ficat, sau esofag.

Carnea procesata

Orice aliment procesat este mult mai nociv decat alimentele organice. Cu alte cuvinte, carnea procesata este nociva pentru organism. Din cauza chimicalelor si a sarii in exces, folosita in timpul procesarii, ceea ce o face chiar periculoasa petru consumul uman.

In concluzie, daca vrei o viata lunga si sanatoasa, atunci ar fi mai bine sa eviti aceste alimente si sa incerci mancarea organica.