Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Protectia solara este prima linie de aparare impotriva efectelor nocive ale soarelui. Dar mai sunt si alte ajutoare: cele mai recente cercetari sugereaza ca aceste bauturi pot furniza, de asemenea, nutrienti care protejeaza pielea.

Ceai verde

Noile studii ne ofera inca un motiv pentru a savura aceasta super-bautur. Femeile care au baut 4 cesti de ceai verde pe zi, timp de 12 saptamani au redus riscul de arsuri solare cu 25%, plus ca pielea lor arata imbunatatiri vizibile.

Conform studiilor, antioxidantii puternici din ceaiul verde absorb lumina UV, protejand pielea.

Cafea

Cafeaua de dimineata poate face mai mult decat a da energie.

Un studiu din 2011 de la Harvard Medical School a constatat ca persoanele care beau cafea sunt mai putin susceptibile de a dezvolta carcinom (cel mai frecvent tip de cancer de piele) decat cei care nu o fac.

Mai mult, riscul a fost cel mai mic pentru cei care au baut 3 cani pe zi. Cofeina din cafea ajuta la reducerea celulelor deteriorate de razele UV.

Vin rosu

Cu toate ca vinul alb ar putea fi bautura preferata de vara, cercetarile ne dau, din nou, motive sa alegem vinul rosu.

Cercetatorii au descoperit ca proantocianidinele, antioxidantii gasiti in struguri rosii, pot ajuta la prevenirea reactiilor de oxidare ale pielii.

Reactiile oxidative, de multe ori generate de expunerea la soare, pot deteriora si distruge celulele, care, la randul lor, pot duce la arsurile solare, riduri si chiar cancer de piele.