Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Ai renunțat la dulciuri, la carbohidrați și la prăjeli, la toate alimentele care îngrașă, ți-ai făcut un plan de alimentație sănătoasă. Și totuși, nu slăbești. Înseamnă că greșești pe undeva. Chiar și mâncărurile sănătoase și super-alimentele îngrașă, dacă nu ai grijă la cantitate.

Iaurtul, nucile și chiar salatele pot fi aliații siluetei, dar se pot întoarce împotriva ta, dacă nu ai grijă cât și cum mănânci. Iată 14 alimente sănătoase care îngrașă.


1.

Avocado

E plin de nutrienți și antioxidanți, dar și de grăsimi (sănătoase, ce-i drept). Un singur avocado poate avea și 350 de calorii. Așa că, dacă vreți să slăbiți, ar trebui să vă limitați la un sfert de avocado/ porție.


2.

Vinul roșu

Ține la distanță bolile de inimă, Alzheimer, anumite tipuri de cancer și chiar obezitatea. Dar aveți grijă la cantitate! Ca orice tip de alcool, vinul îngrașă. Un pahar de 300 ml de vin are 250 de calorii, așa că...


3.

Nucile

Surse importante de Omega-3 și Omega-6, proteine, vitamina E, nucile, semințele și alunele sunt bogate în grăsimi, deci și în calorii. O mână de nuci este porția corectă pentru o masă, așa că nu exagerați.


4.

Fructele uscate

Fructele deshidratate au de până la opt ori mai multe calorii și zahăr decât cele proaspete, pentru aceeași cantitate. De exemplu, o cană cu boabe de struguri are 60 de calorii, în timp ce o cană de stafide are 460.


5.

Cafeaua

Dacă o bei neagră, simplă, este o sursă importantă de antioxidanți, ajută activitatea cerebrală și digestia. Însă dacă optezi pentru un latte mare, cu topping, bei 300 de calorii și 15 grame de grăsime. Mai bine alegi un desert, să știi o treabă.


6.

Smoothie-urile

Fructe, frunze, legume, iaurt sau lapte, toate puse în blender. Pare o alegere sănătoasă și inspirată, dar trebuie să aveți grijă la cantitate. Un pahar mare de smoothie poate avea la fel de multe calorii ca o masă.

Dacă mai pui și îndulcitori, unt de arahide sau ciocolată, lucrurile se complică.


7.

Iaurtul cu fructe

Dacă îți place iaurtul cu fructe, avem o veste proastă: are în jur de 25 de grame de zahăr/ porție, așa că mai bine optezi pentru cel simplu.


8.

Tofu

Brânza tofu este o sursă bună de fier, calciu și proteine. Problema e atunci când o gătești sau o mănânci în combinație cu alte alimente și se poate transforma într-o bombă calorică.


9.

Burgerii vegetarieni

E adevărat că au mai puține grăsimi și colesterol decât cei clasici. Dar gândește-te la brânză, ketchup, maioneză și alte sosuri, care pot duce burgerul până la 1000 de calorii.


10.

Salata

Te gândești că e o alegere bună să comanzi o salată, dar dacă alegi una care conține și brânză, carne, semințe, crutoane și sos, ajungi lejer la 500 de calorii.


11.

Cerealele

Sunt o opțiune bună pentru micul dejun doar dacă e vorba despre cereale integrale. Altfel, mănânci o cantitate enormă de zahăr și nici nu îți va ține de foame pe parcursul zilei.


12.

Omleta

Dacă este gătită corect, omleta poate fi un mic dejun ideal și prietenos cu silueta. Dacă adaugi ulei/ unt, brânză sau șuncă, ai transformat-o într-o bombă calorică.


13.

Fructele

Unele fructe conțin mai mult zahăr decât altele, așadar un număr mai mare de calorii. Ferește-te de banane, struguri, smochine, mango și cireșe dacă îți propui să slăbești.


14.

Brânza

Cheddar-ul, mozarella, brânza brie au o cantitate mare de grăsimi și, implicit, un număr mare de calorii. 30 de grame de cheddar, de exemplu, au 113 calorii. Așa că aveți grijă la cantitate!