11 greșeli pe care le faci atunci când gătești pastele

facebook email
Adaugă rețeta »

paste

11 greșeli pe care le faci atunci când gătești pastele

Te-ai întrebat vreodată de ce nu îți ies pastele ca acelea de la restaurant? S-ar putea să găsești răspunsul aici!

Atunci când gătim paste, ne așteptăm să iasă ca la restaurant. Dar, de multe ori, rezultatul nu este cel scontat, iar explicația e mai simplă decât ai crede. Greșelile banale, aparent mărunte, sunt cele care ne sabotează preparatul.

Câte dintre greșelile de mai jos le faci atunci când gătești paste?

1. Nu folosești paste de calitate

Pastele se lipesc între ele, se rup și au gust pregnant de făină atunci când nu sunt de calitate. Chiar dacă sunt de 2-3 ori mai scumpe decât media, alege de pe raft pastele de calitate superioară, iar rezultatul va fi pe măsură.

2. Nu le fierbi într-un vas destul de mare

Pastele trebuie să aibă loc să fiarbă. Cel puțin un litru de apă la 100 de grame de paste. Iar atunci când fierbi spaghetti, ele trebuie să încapă întregi în oală, fără să fie nevoie să le rupi.

3. Nu pui sare atunci când le fierbi

Pe orice pachet de paste instrucțiunile sunt clare: 7 grame de sare la un litru de apă. Chiar dacă pare un detaliu, să știi că sarea este foarte importantă și influențează gustul pastelor.

4. Nu amesteci în timp ce fierb

Imediat după ce le-ai pus în apă, amestecă. Până când pastele au fiert complet, mai amestecă din când în când, să te asiguri că fierb uniform și că nu s-au lipit de marginile vasului.

5. Le fierbi mai mult decât e nevoie

Nu lăsa pastele la fiert mai mult decât trebuie. Găsești instrucțiuni clare pe pachet: cât trebuie fierte, dacă le vrei al dente sau normale. Nu uita: pastele se pun atunci când apa începe să fiarbă și din momentul acela se cronometrează.

6. Le lași în apă după ce au fiert

Când ai oprit focul, pastele trebuie scurse de apă imediat, altfel vor absorbi apa și amidonul din ele de va umfla.

7. Le clătești cu apă rece

Un mit destul de des întâlnit în bucătărie este că pastele trebuie trecute pe sub jet de apă rece după ce au fiert. Nimic mai fals: gestul este inutil, iar pastele se vor răci.

8. Nu păstrezi apa în care au fiert

Câteva polonice din apa în care au fiert pastele te ajută să faci sosul și să îl aduci la consistența dorită. Atunci când le scurgi, păstrează o cană din apa în care au fiert, pentru a obține sosul perfect.

9. Nu știi cu ce fel de sos se potrivesc

Unele paste de potrivesc cu anumite tipuri de sos, altele nu. Găsești mai jos un tabel care îți explică ce și cum.

10. Nu folosești ingrediente de calitate

Dacă rețeta e cu parmezan, nu poți improviza și folosi orice fel de brânză semi-tare ai prin frigider. Respectă rețeta și ingredientele și rezultatul va fi unul pe măsură!

11. Nu lași pastele să fiarbă în sos

Oricare ar fi rețeta, nu e suficient să amesteci pastele fierte cu sosul la final. Scurge pastele de apă după ce au fiert și pune-le în vasul în care ai făcut sosul. Mai fierbe totul 2-3 minute, după care poți servi.

Vezi si:
loading...

Comentarii

Trebuie sa vezi si...

Dieta Ketogenică - regimul care vindecă o serie de boli și vă ajută să slăbiți

Dieta Ketogenică, unul dintre cele mai populare regimuri de slăbit, a fost folosită mult timp ca tratament pentru epilepsie, după care i s-au...

6 sfaturi ca să nu vă îngrășați de Paște

Mulți dintre noi revin cu câteva kilograme în plus după sărbători. Dacă sunteți atenți la alimentație și respectați câteva reguli...

VIDEO | Cum să vopsești ouăle cu model ”galaxie”

Ouăle-galaxie sunt cel mai spectaculos trend în materie de vopsit ouăle de Paște anul acesta.

Dieta de 8 ore - slăbești până la 30 de kilograme, mâncând ce vrei

Dieta de 8 ore promite o scădere eficientă în greutate, fără înfometare și fără restricții alimentare.

Ce să mănânci dimineața dacă vrei să slăbești

Micul dejun vă poate ajuta să vă mențineți sănătoși și să pierdeți în greutate, dacă faceți alegerile corecte.

Supe și ciorbe de post: 16 rețete delicioase de ciorbe și supe de post

Ciorbele și supele sunt alegeri ideale pentru un prânz gustos și sănătos în perioada postului. Se fac ușor, din orice combinație de legume...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta


Hai in comunitatea noastra!