Daca esti, in mod constant, obosit la jumatatea zilei, chiar si dupa o ceasca de cafea de dimineata (sau trei), infometata inainte de pranz, sau mananci mult mai mult decat in mod normal, poate fi pentru ca alegi sa-ti incepi ziua cu alimentele gresite. Iata ce ar trebui sa eviti.

Cereale sarace in fibre

Desi stii probabil ca cerealele cu zahar nu sunt cea mai buna alegere, continutul de zahar nu este singurul lucru caruia ar trebui sa-i acorzi atentie. Daca mananci cereale cu un continut scazut de fibre si bogate in carbohidrati, iti va fi foame inainte de pranz.

Iaurt fara grasimi

Fara grasimi pare o alegere buna, nu? Nu intotdeauna. Multe iaurturi care au un continut redus de calorii, sunt bogate in indulcitori artificiali si substante chimice, mai ales atunci cand le alegi pe cele de fructe.

In schimb, opteaza pentru iaurt grecesc simplu, cu continut scazut de grasime. Proteinele te vor face sa te simti satul pentru mai multi timp si nu are zahar adaugat.

Smoothie gata preparat

Te-ai gandit vreodata de ce preferi smoothie in locul sucului de fructe? Pentru ca este mult mai dulce - si asta provine din zahar. Unele pot contine chiar inghetata sau lapte integral, deci este mai mult un milkshake decat orice altceva.

In schimb, opteaza pentru consumul de fructe crude sau, daca vrei neaparat lichid, prepara-l singur acasa folosind iaurt grecesc pentru proteine.

Covrigi

Daca preferi covrigi dimineata, ia in calcul faptul ca cei mai multi covrigi sunt echivalentul a patru felii de paine alba (sau mai multe!). Vorbim despre o supraincarcare cu carbohidrati.

Dar nu trebuie sa renunti in totalitate, alege covrigi din cereale integrale si consuma-i cu unt de avocado sau arahide, care contin atat proteine ​​cat si grasimi sanatoase pentru un nivel optim de energie.

Clatite

(gatimimpreuna.blogspot.ro)

Clatitele, de obicei, contin carbohidrati albi, rafinati, iar daca adaugi sirop, vei adauga un surplus de zahar. Dar nu trebuie sa renunti la clatite. Foloseste sirop de artar natural si incearca sa le prepari cu iaurt grecesc pentru proteine ​​suplimentare.

Batoane de cereale

(blog.vegis.ro)

Daca dimineata consumi un baton de cereale sau granola in masina, in drum spre lucru, este timpul sa te reorientezi. Multe batoane sunt pline de zahar si substante chimice si vei ramane fara energie la mijlocul zilei. Ceea ce inseamna ca ai putea chiar sa mananci bomboane sau ciocolata, pentru ca diferenta nu e foarte mare.

Sucuri de fructe

Ok, ai schimbat smoothie cu sucul de fructe si te simti sanatos, dar nu e chiar asa. Sucul este o modalitate excelenta de consuma legume si verdeturi, dar nu constituie un mic dejun solid.

Daca nu consumi suficiente proteine, ti se va face foame la mijlocul diminetii. Sucul contine carbohidrati si zahar, asa ca bea suc natural de fructe pe post de gustare sau alaturi de unele proteine ​​si grasimi sanatoase pentru micul dejun.

Granola

Granola ar putea suna ca o alegere mai sanatoasa decat cerealele, dar in afara de faptul ca are mai multe calorii, poate contine mult zahar adaugat si putine proteine. In schimb, incearca iaurtul cu nuci.

Sandvis cumparat

Un sandvis ar putea parea o optiune echilibrata, deoarece are niste proteine, dar ele pot fi adesea grase, prajite, prelucrate si puse intre carbohidrati rafinati care nu au fibre. Iti va fi foame mult mai repede decat ar trebui.

Produse de patiserie

Indiferent daca vorbim de gogoși, briose sau tarta, e gresit. Pe langa faptul ca sunt facute cu faina alba rafinata (a se citi: fara cereale integrale), ele contin o tona de zahar adaugat, ceea ce va determina cresterea zaharului din sange, apoi scaderea brusca si iti va fi foame mult mai devreme.