Cine stia ca pot exista atatea beneficii intr-o simpla pudra? Desi ciocolata cu scortisoara poate parea o alegere la indemana, exista optiuni mai sanatoase care nu contin calorii goale.

Iata cateva modalitati sanatoase de a incorpora scortisoara in dieta ta.

Cafea

Majoritatea oamenilor isi incep ziua cu o ceasca sau doua de cafea pentru a obtine un impuls energetic.

Incepe ziua cu scortisoara, de asemenea, pentru a-i da corpului un stimulent - scortisoara se spune ca echilibreaza nivelurile de insulina si ajuta la digestie. Fa o ceasca de cafea, adauga putin lapte de nuca de cocos si presara scortisoara deasupra.

Ovaz

O reteta pe care o poti prepara pentru micul dejun este ovazul cu scortisoara si banane. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci ovazul, o banana, scortisoar si o cantitate mica de apa, lapte sau iaurt. Usor si delicios.

Clatite

Clatitele sunt o mancare clasica pentru micul dejun, dar uneori pot fi putin limitate. Raspandeste putin unt de arahide deasupra, foloseste miere in loc de sirop, adauga fructe sau condimenteaza-le cu putina scortisoara in aluat!

Briose

Dovleacul si scortisoara sunt arome de toamna, asa ca le poti combina in briosele cu banane.

Cartofi dulci

Cartofi dulci cu scortisoara? Desi par alimente care n-ar avea niciun fel de legatura, aceasta combinatie te va surprinde!

Mere

Merele asociate cu scortisoara sunt o combinatie obisnuita (placinta de mere). Pune scortisoara pe niste felii de mere si trece-le prin miere, sau bucura-te de mere coapte cu scortisoara.

Granola

Dovleacul si mirodeniile adauga aroma ovazului, iar semintele de in si chia furnizeaza acizi grasi omega-3 si antioxidanti esentiali. Aceasta granola functioneaza excelent ca un mic, o gustare gustoasa sau langa un iaurt.

Inghetata

Inghetata de banane, este o noua tendinta alimentara, datorita simplitatii sale. Tot ce trebuie sa faci este sa ingheti cel putin doua banane peste noapte, amesteca-le intr-un blender impreuna cu alte arome (adica ciocolata, fructe de padure etc.) si bucura-te. Adauga scortisoara pe partea superioara.

Grapefruit

Grapefruit-ul este un fruct bun pentru micul dejun, deoarece este o sursa excelenta de vitamina C si fibre. Adauga scortisoara, bogata in antioxidanti.

Paine prajita cu scortisoara

Adauga unt de arahide peste painea prajita, cateva felii de banane si presara putina scortisoara, pentru un mic dejun care te va incarca de energie in prima parte a zilei.

Vezi retete cu scortisoara