Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Toată lumea știe că în sezonul rece e cel mai greu să slăbești. Majoritatea oamenilor mai pun câteva kilograme iarna, iar dacă vrei să slăbești, e cu atât mai greu. Nu mai ai la îndemână nici prea multe fructe și legume ca vara, așa că trebuie să ai mare grijă la alimentație dacă vrei să fii în formă înainte de Sărbători.

Iată 10 alimente care te ajută la slăbit și pe care le poți găsi cu ușurință și iarna:

Citricele

Portocalele, mandarinele, grapefruit-ul, lămâile și, în general, toate fructele din această categorie sunt pline de vitamine și antioxidanți și ajută la slăbit. Câteva felii de grapefruit sau de portocală roșie sunt aliații perfecți dacă vreți să pierdeți în greutate.

Mămăliga

Cu un conținut redus de grăsimi și bogată în fibre, mămăliga este o sursă importantă de vitamine și ajută la scăderea colesterolului și la pierderea în greutate.

Semințe de floarea soarelui

Un pumn de semințe de floarea soarelui reprezintă gustarea ideală atunci când ești pe fugă, cu condiția să nu fie prăjite și sărate. Sunt pline de grăsimi bune și o alegere ieftină. Conțin magneziu, seleniu și vitamina E.

Merele roșii

Merele conțin o mulțime de fibre și antioxidanți și sunt disponibile în sezonul rece. Sunt alegerea ideală atunci când ai poftă de ceva dulce. Consumate ca atare sau coapte, cu puțină scorțișoară și miere. Ți-am făcut poftă?

Laptele de cocos

Cercetătorii în nutriție au descoperit că acizii grași din laptele de cocos accelerează metabolismul și ajută la pierderea în greutate.

Semințele de chia

Pline de nutrienți, fibre și proteine, semințele de chia sunt ideale atunci când vrei să slăbești, pentru că potolesc foamea și alungă pofta de dulce. De asemenea, reglează nivelul de zahăr din sânge.

Năut

sursă importantă de fibre și proteine, năutul este ideal în alimentație, pentru că este extrem de versatil și sățios, în cantitate mică. În salate, în supe, în garnitură sau ca hummus.

Chili

Orice condiment picant accelerează metabolismul și arderile, iar chili este ideal și poate fi folosit într-o mulțime de combinații și rețete.

Fulgii de ovăz

Nimic nu de compară, iarna, cu un bol de fulgi de ovăz la micul dejun. Îți dă energie pentru tot restul zilei, scade colesterolul și reglează nivelul de zahăr din sânge.

Orezul negru

Orezul negru conține la fel de mulți antioxidanți ca afinele, plus o cantitate mare de fibre și vitamina E, combinație care ajută la slăbit indiferent de regim ai ține.