Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Iata 10 alimente care arata exact ca organele carora le ofera substante nutritive.

Morcovi : ochi

Taie un morcov pe jumatate si este usor de vazut ca seamana cu un ochi. Daca te uiti cu atentie vei observa chiar un model de linii radiante care mimeaza pupila si irisul.

Morcovii sunt plini de vitamine si antioxidanti, cum ar fi beta-caroten, care scad riscul de degenerare maculara, principala cauza a pierderii vederii la persoanele in varsta.

Nuci : creier

Cutele si ridurile unei nuci aduce in atentie un alt organ uman: creierul. Forma arata de parca ar fi compusa din doua emisfere, stanga si dreapta. Si nu e nici o surpriza faptul ca nucile sunt considerate aliment pentru creier. Ele au un continut foarte ridicat de acizi grasi omega-3, care ajuta creierului.

Telina : oase

Tulpinile lungi de telina arata exact ca oasele si sunt bune pentru ele, de asemenea. Telina este o mare sursa de siliciu, care face parte din structura moleculara care da oaselor puterea lor.

Avocado: uter

Forma unui avocado arata ca un uter si sprijina sanatatea reproducerii, de asemenea. Avocado sunt o sursa buna de acid folic.

Scoici: testicule

Studiile au oferit dovezi conform carora, scoicile care seamana cu testiculele, de fapt, sunt bune pentru organele sexuale masculine. Suplimentarea dietei cu acid folic si zinc, ambele continute de scoici pot avea un efect semnificativ asupra imbunatatirii calitatii spermei.

Grapefruit: sani

Similaritatea dintre fructele citrice rotunde, cum ar fi lamaile si grapefruit, si sani poate fi mai mult decat o coincidenta. Grapefruit-ul contine substante care s-au dovedit a inhiba dezvoltarea cancerului la in celulele mamare umane.

Rosii: inima

Rosia are mai multe camere, care seamana cu structura unei inimi. Studiile au aratat ca, din cauza licopenul din tomate, exista un risc redus de boli de inima la barbatii si femeile, care le mananca. Daca le amestecati cu un pic de grasime, cum ar fi uleiul de masline sau de avocado, aceasta va stimula absorbtia licopenului in organism de aproape zece ori.

Vinul rosu : sange

Vinul rosu, care este bogat in antioxidanti si polifenoli, arata ca sangele. Cand il bei te protejezi impotriva lucrurilor distructive din sange, cum ar fi colesterolu, care poate provoca boli de inima. De asemenea, subtiaza sangele, deci reduce formarea cheagurilor de sange, care sunt asociate cu accidente vasculare cerebrale si boli de inima.

Ghimbir : stomac

Potrivit specialistilor, gingerolul, care este ingredientul responsabil pentru mirosul si gustul picant al ghimbirului, are capacitatea de a preveni greata si varsaturile.

Cartofi dulci : pancreas

Forma alungita a cartofului dulce seamana cu cea a pancreasului. Cartofii dulci sunt bogati in beta-caroten, care este un antioxidant puternic care protejeaza toate tesuturile corpului, inclusiv pancreasul, de la daune asociate cu cancer sau imbatranire.