Deficientele de vitamina E sunt rare, cu exceptia copiilor mici sau a persoanelor cu probleme de absorbtie a grasimilor, care sunt comune pentru cei care se lupta cu boala inflamatorie a intestinului. Simptomele de deficienta includ pierderea coordonarii musculare, afectarea vederii, si a vorbirii.

Consumul alimentelor bogate in vitamina E poate avea urmatoarele beneficii:

- echilibreaza nivelul colesterolului
- repara pielea deteriorata
- ingroasa parul
- echilibreaza hormonii
- imbunatateste vederea

Iata principalele 10 alimente care contin vitamina E:

1. Migdale
30g de migdale contin 7,3 mg de vitamina E

2. Spanac
1 legatura contine 6,9 mg de vitamina E

3. Cartofi dulci
1 lingura de cartofi contine 4,2 mg de vitamina E

4. Avocado
1 avocado contine 2,7 mg de vitamina E

5. Germeni de grau
30g de germeni de grau contin 4,5 mg de vitamina E

6. Seminte de floarea-soarelui
2 linguri de floarea soarelui contin 4,2 mg de vitamina E

7. Ulei de palmier
1 lingura contine 2,2 mg de vitamina E

8. Dovleac
1 cana de dovleac tocat contine 2 mg de vitamina E

9. Pastrav
100g de pastrav contin 2 mg de vitamina E

10. Ulei de masline
1 lingura contine 2 mg de vitamina E