Îți place mâncare junk food, dar vrei să slăbești? Avem vești bune pentru tine! Se pare că pizza, burgerii, cartofii prăjiți sau chiar ciocolata te ajută să pierzi în greutate, dacă le mănânci atunci când trebuie.

Nu e nicio glumă: cei de la Men's Health au făcut un studiu și au ajuns la concluzia că acele mese în care ”trișăm” sunt benefice pentru siluetă. Studiul desfășurat în Portugalia a avut rezultate surprinzătoare pentru mulți. Participanții la studiu au avut o dietă limitată la 10.500 de calorii pe săptămână.

Jumătate dintre participanți au avut voie să mănânce orice au vrut o dată pe săptămână, duminica. După două săptămâni, ambele grupuri slăbiseră la fel de mult, iar dieta avea rezultate similare.

Diferența era că cei care au avut un ”cheat day” erau mai fericiți, mai motivați și mai hotărâți să continue regimul pe termen lung. Cei care nu au trișat erau mai frustrați din cauza dietei, iar șansele să continue regimul erau mult mai mici.

Așadar, atunci când țineți dietă, e foarte important să vă luați o zi de răsfăț, în care să mâncați orice vreți.

O zi pe săptămână nu strică rezultatele dietei și are influențe pozitive asupra psihicului: e micul tău ”premiu” pentru săptămâna care tocmai a trecut și în care ai făcut sacrificii.

Momentul în care te bucuri de mânarea care îți place cel mai mult nu se compară cu nimic și îți va da energie să ții regimul în continuare, fără să fii frustrat.