Retete cu Zahar Vanilat

Cremă de zahăr ars cu blat pufos de pandișpan

Crema de zahăr ars cu blat pufos de pandișpan se poate transforma rapid în desertul vostru preferat, odată ce ați preparat-o și gustat-o.

Ciocolată de casă - prăjitura care îți amintește de gustul copilăriei

Această rețetă de ciocolată de casă cu siguranță iți aduce aminte de gustul copilăriei. Vezi cum se face ciocolata de casă cu lapte și ce ingrediente ai nevoie.

Tort de clătite cu cremă de ciocolată și alune

Ce faci atunci când ai prea multe clătite și vrei să le transformi într-un alt desert? Prepari o cremă de ciocolată cu alune și faci un tort delicios, pe straturi, din clătite. Combinația de cremă de ciocolată cu alune este una foarte fină și potrivită pentru orice desert, iar alături de clătite sigur nu vă va dezamăgi. Pentru un plus de savoare, puteți adăuga felii de fructe între straturi, pentru a balansa gustul dulce cu unul acrișor.

Chec pufos și economic

Checul este un desert foarte la îndemână, economic și potrivit pentru orice ocazie. Este genul acela de dulce transmis din generație în generație, de la bunicile la mamele noastre, care nu se va demoda niciodată. Și asta pentru că este un desert foarte practic, ieftin, care se poate face din ingrediente pe care oricine le are în casă.

Gogoși cu brânză de vaci

Gogoșile sunt un desert simplu, ieftin și la îndemână, atunci când aveți poftă de ceva dulce. Astăzi vă propunem o rețetă de gogoși nedospite, cu brânză de vaci, dintr-un aluat moale, pe care le veți pune în vas cu lingura. Unii le mai numesc ”gogoși cu lingura”, dar compoziția lor este asemănătoare cu cea de papanași, așa că le puteți servi și cu smântână și dulceață.

Ștrudel cu brânză dulce și stafide

Atunci când aveți poftă de un desert tradițional și ușor de făcut, aceste ștrudele cu brânză de vaci sunt perfecte. O combinație delicioasă între ștrudel și clasica plăcintă cu brânză dulce și stafide, pe care o pregăteau mamele și bunicile noastre, doar că făcute cu aluat foietaj sau foi pentru plăcintă din comerț. Așadar, nu trebuie să vă bateți capul cu preparatul foilor. În mai puțin de o oră obțineți un desert aromat și parfumat, fără prea multă bătaie de cap. 

Minciunele - desertul copilăriei

Minciunelele, acel desert care ne aduce aminte de copilărie, este nemaipomenit atunci când aveți poftă de ceva dulce și deloc complicat de obținut.

Choux a la creme umplute cu frișcă

Choux a la creme, acest desert delicios care se găsește în orice cofetărie, se poate face foarte ușor și acasă. Gogoșile sunt foarte ușor de obținut și le puteți umple cu orice vă place. Rețeta clasică, inspirată din bucătăria franceză, este cu cremă de vanilie sau cu frișcă, dar puteți să vă folosiți imaginația și să le umpleți cu orice vă place. 

Rețetă colivă

Coliva este un preparat românesc, tradițional, care se pregătește, în general, în scop comemorativ, pentru parastase. Explicația este dată de faptul că se prepară din grâu, care este considerat principala sursă de hrană a omului. Rețeta de colivă este una ușoară și se face foarte simplu. Trebuie să țineți cont de faptul că este nevoie să folosiți de trei ori și jumătate mai multă apă decât arpacaș, pentru că acesta o va absorbi în timpul fierberii. Folosiți nucă din belșug, zahăr vanilat, coajă de lămâie, esențe și orice alte arome vă mai plac pentru un gust deosebit. 

Langoși cu gem de prune - de post

Plăcintele cu gem sau cu dulceață sunt un desert perfect pentru perioada postului. Se fac ușor și vă puteți bucura de gustul lor în orice perioadă a anului și cu orice ocazie, chiar dacă nu țineți post. Astăzi vă propunem o rețetă simplă de langoși umplute cu gem de prune sau cu orice gem sau dulceață vă place. Puteți folosi și gem de caise, de vișine sau de căpșuni, cu condiția să nu fie lichid, pentru că riscați să curgă în timpul coacerii. 

Cremă de cocos pentru prăjituri și torturi

Atunci când vine vorba despre deserturi, puteți urma rețete clasice, sau puteți improviza o prăjitură care să se potrivească propriilor gusturi și nevoi. Foile de prăjitură sau blatul clasic pot fi umplute cu orice cremă vă place și, astfel, să obțineți un desert personalizat.  Astăzi vă propunem o cremă de cocos simplă și delicioasă, care de potrivește atât la torturi, cât și la prăjituri. Se face ușor, din ingrediente la îndemână și o puteți folosi în orice combinație vă place. 

Prăjitură semilună cu cacao și nucă

Prăjitura semilună este una foarte populară în bucătăria românească. Se face extrem de ușor, dar este foarte aspectuoasă, datorită formei în care este tăiată. De aici vine și numele ei, pentru că bucățelele de prăjitură sunt tăiate folosind marginea unui pahar, în formă de semilună. Baza pentru această prăjitură este un pandișpan simplu, la care se adaugă nucă măcinată. Astăzi însă vom face varianta cu cacao, care este un fel de negresă cu nucă deasupra. Puteți adăuga și praf de copt în compoziție, dar nu este obligatoriu. Prăjitura va crește oricum și fără. 

Tartă de cocos cu fructe (de post)

Deserturile vegane sau de post pot fi o adevărată provocare pentru cei care nu sunt obișnuiți cu ele. Oricât ar părea de greu, laptele, ouăle, untul sau frișca naturală pot fi înlocuite foarte ușor cu ingrediente de origine vegetală, pentru a ne putea bucura în continuare de deserturile favorite și în perioada postului.  Astăzi vă propunem o tartă pe bază de cocos, vegetariană, de post, delicioasă și ușor de făcut. Aveți nevoie de câteva ingrediente plus fructe proaspete pentru decor. 

Cremșnit sau Cremes - rețeta clasică

Cremșnitul este un desert foarte popular în bucătăria românească, în ciuda faptului că este împrumutat, fiind, la origini, o prăjitură împrumutată din patiseria austro-ungară.  Se regăsește și în bucătăria franceză, dar cu denumirea de Millefeuille sau Tort Napoleon, a cărui rețetă v-am arătat-o AICI. Astăzi vom face împreună un cremșnit simplu și delicios, după rețeta originală. Cu cremă vanilată, făcută în casă, și aluat foietaj. 

Coșulețe cu fructe de pădure și frișcă

Deserturile simple și rapide sunt ideale în orice moment. Fie că aveți poftă de ceva dulce, rapid, sau vreți să preparați un desert la îndemână pentru musafiri, știm că nu vă doriți să pierdeți ore întregi în bucătărie.  Desertul pe care vi-l propunem astăzi se face foarte ușor, rapid și aveți nevoie doar de câteva ingrediente. Câteva foi de plăcintă subțiri, fructe de pădure (un singur fel sau amestec) și frișcă proapătă și veți obține un desert delicios. 

Prăjitură cu foi de bulion

Prăjitura cu bulion este unul dintre deserturile care ne aduc aminte de copilărie. Sunt câteva prăjituri pe care le făceau mamele și bunicile noastre și al căror gust și aspect sunt inconfundabile.  Prăjitura cu foi cărămizii, cu cremă de griș și gem rămâne unul dintre cele mai gustoase deserturi cu tradiție. Astăzi vă propunem o rețetă clasică, cu care nu aveți cum să dați greș. Veți obține o prăjitură pe placul întregii familii, atât al celor mari, cât și al celor mici. 

Panettone (cozonac italian)

Sărbătorile se apropie și nu există masă de sărbătoare fără cozonac. Fie că este cumpărat, făcut în casă, după o rețetă tradițională, veche de sute de ani, sau într-o variantă modernă, reinterpretat. Ideea de sărbători este asociată întotdeauna cu mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor.  Iar dacă vreți o alternativă la cozonacul românesc sau ceva mai altfel anul acesta, vă invităm să încercați cozonacul italian, adică panettone. Un cozonac pufos, aromat și foarte gustos, care a devenit popular în toată lumea. Este adevărat că necesită mai mult timp de preparare decât cozonacul clasic, iar acest lucru se datorează timpului îndelungat în care trebuie să stea la dospit. 

Clătite pufoase cu cacao - de post

Deserturile pot fi foarte ușor adaptate în perioada postului, pentru a ne bucura de aroma lor chiar dacă nu consumăm alimente de origine animală. Iar clătitele sunt unul dintre deserturile cel mai ușor de adaptat în această perioadă.

Cea mai simplă rețetă de papanași

Cea mai simplă rețetă de papanași de papanași sau gogoși cu brânză de vaci, Nimic nu se compară cu o porție de papanași după rețeta bunicii.

Tort de ciocolată - cea mai simplă rețetă

Nimeni nu poate rezista în fața unui tort de ciocolată apetisant și cremos. Și nu vorbim numai de torturile de ciocolată din cofetării, ci și despre cele făcute în casă. Chiar dacă pare un desert elaborat și care necesită multă îndemânare, nu este deloc așa. Sigur că există rețete și rețete, unele mai elaborate, altele foarte simple. O rețetă simplă de tort de ciocolată vă propunem și noi astăzi. Nu trebuie să fiți as în deserturi ca să obțineți un tort delicios. Cu puțină îndemânare, grijă și răbdare, vă poate ieși un tort delicios, din prima. Îl puteți pregăti pentru o aniversare, atunci când aveți musafiri sau pur și simplu, când aveți poftă de ceva dulce și bun.

Peltea de mere (jeleu)

Toamna ne bucurăm din plin de aroma și savoarea merelor. Se găsesc peste tot, sunt niște fructe autentice, sunt accesibile ca preț și le putem transforma într-o mulțime de bunătăți, de la plăcintă până la gem sau peltea.  O rețetă de peltea (sau jeleu) de mere vă propunem și noi astăzi. Este foarte simplu de făcut, nu necesită mult timp și este delicioasă pe o felie de pâine prăjită.   

Cremă de mascarpone cu frișcă și cafea

O cremă de mascarpone cu frișcă, fină, pufoasă, se potrivește excelent în aproape orice desert. Este o cremă aproape universală și o puteți folosi de la clasicul tiramisu până la deserturi cu fructe și orice desert cu bază de pișcoturi sau biscuiți.  Crema pe care v-o propunem astăzi este una clasică de mascarpone cu frișcă, dar înnobilată cu un strop de cafea. Se potrivește perfect la tiramisu și nu numai. Dulceața cremei se combină perfect cu aroma puternică a cafelei și îi dă o savoare aparte. 

Pandișpan cu prune

Prăjiturile cu fructe sunt o alegere delicioasă pentru un desert ușor și la îndemână. Gustul dulce al prăjiturii se potrivește perfect cu fructele ușor acrișoare. Iar dacă avem la îndemână fructe de sezon, ne putem baza pe un desert delicios, pentru orice ocazie. Astăzi vă propunem un pandișpan simplu, pufos, cu prune. Puteți face și varianta cu cacao, caz în care veți înlocui 2-3 linguri din cantitatea de făină cu cacao. Ambele variante sunt delicioase și merită încercate, cu orice combinație de fructe. 

Prăjitură Bețivană

Prăjitura Bețivană este un desert deosebit, cu care vă puteți impresiona musafirii. Așa cum probabil ați ghicit, numele prăjiturii vine de la faptul că blatul și siropul conțin alcool. O cantitate mică de alcool, dar suficientă cât să-i dea aromă.  Este vorba de vin roșu și, pentru un rezultat delicios, este recomandat să folosiți un vin de calitate. Va face diferența în ceea ce privește rezultatul final. 

Prăjitură Dinții Negrului

Prăjitura Dinții Negrului (sau Dinții Negresei, cum mai este numită) este un desert foarte simplu și delicios pe care îl puteți face. Practic, este vorba despre o negresă cu bezea și cu un strat subțire de gem și nucă la mijloc. Este delicioasă, potrivită pentru orice ocazie și puteți regla cât să fie de dulce, prin tipul de gem pe care îl folosiți.  Dacă nu vreți o prăjitură foarte dulce, alegeți un gem fără zahăr. Îl găsiți în comerț, dar îl puteți face și acasă. Aici, de exemplu, aveți o rețetă de gem de prune fără zahăr. 

Compot de gutui pentru iarnă

Gutuile sunt unele dintre cele mai gustoase și parfumate fructe pe care toamna ni le pune la dispoziție, așa că e și păcat să nu ne bucurăm de aroma lor pe tot parcursul anului.  Și dacă v-am arătat deja cum să faceți peltea de gutui și dulceață de gutui, a venit momentul și pentru o rețetă de compot de gutui natural, fără conservanți. Fructele își vor păstra textura și savoarea și nu se vor înmuia în borcane, datorită faptului că nu sunt fierte. 

Gogoși bănățene (crofne)

Bucătăria românească este extrem de oferantă în ceea ce privește deserturile, iar la capitolul gogoși, avem câteva variante delicioase. Fie că vorbim despre gogoși simple, gogoși puse cu lingura, papanași sau crofne, trebuie să le încercați.  Astăzi vă propunem o rețetă ușoară de crofne (gogoși bănățene). Sunt delicioase, pufoase, parfumate și reprezintă un desert tradițional și delicios. 

Millefeuille (tort Napoleon)

Bucătăria franceză este una extrem de bogată și ofertantă în ceea ce privește deserturile. Cele mai fine și mai delicate dulciuri provin din patiseria franceză și nu e de mirare că unele rețete au fost incluse în patrimoniul Unesco.  Astăzi vă propunem un desert clasic francez: millefeuille sau tort Napoleon, așa cum mai este numit. Se face ușor, din foi de aluat foietaj și cremă de vanilie amestecată cu frișcă și o puteți prepara sub formă de tort sau porții individuale. 

Bezele simple ca la cofetărie

Bezelele sunt un desert pe cât de simplu ca și ingrediente, pe atât de pretențios ca mod de preparare. Nici nu e de mirare, având în vedere că este un desert tipic franțuzesc. Bezelele au fost preluate mai apoi în toate bucătăriile internaționale, unde sunt cunoscute sub diverse denumiri, cum ar fi meringues.  Există mai multe feluri de a face bezele, la rece sau la cald. Varianta cea mai simplă și sigură este la rece, adică fără să încălziți albușurile la bain marie. O astfel de rețetă vă propunem și noi astăzi. Și nu uitați: reușita depinde de cât de bine se bate spuma și de tipul cuptorului și modul de coacere. 

Tort de mere - rețetă de casă

Merele sunt unele dintre fructele toamnei, sunt aromate și ieftine, se găsesc peste tot, așa că deserturile pe bază de mere sunt la mare căutare în perioada aceasta.  Astăzi vă propunem o rețetă de tort simplu, aromat și ușor de făcut, cu mere, blat de pandișpan și frișcă. Este o rețetă pe care mamele și bunicile noastre o preparau încă de acum mulți ani, un exemplu de tort clasic, de casă. 

Prăjitură cu mălai și lapte bătut

Prăjitura cu mălai și lapte bătut este un desert care multora le aduce aminte de copilărie, mai ales dacă au copilărit în zona Ardealului. Era cel mai la îndemână desert, pentru că este o prăjitură accesibilă, care se face cu ingrediente simple și ieftine, pe care toată lumea le are în casă.  Astăzi vă propunem o întoarcere în timp, în bucătăria bunicilor, cu acest desert minunat. Prăjitura cu mălai și lapte bătut poate fi și desertul preferat al copiilor voștri, astfel ca farmecul prăjiturilor după rețetele bunicii să nu se piardă. 

Cuiburi de viespi

Cuiburile de viespi sunt un desert bine cunoscut în bucătăria românească, delicios și ușor de făcut. Prăjitura reprezintă o altă variantă de prezentare pentru cozonac, fiind foarte asemănătoare ca și aspect cu cozonacul Rozenkrantz.  De fapt, rețeta de bază este tot cea de cozonac, doar că diferă modul de așezare în tavă și de prezentare. Dacă știți să faceți cozonac, nu are cum să nu vă iasă și această rețetă. 

Papanași fierți (ardelenești)

Papanașii fierți sunt specifici zonei Ardealului, sunt delicioși și ușor de făcut. Chiar dacă sunt mai puțin populari decât cei clasici, prăjiți, papanașii fierți au farmecul lor și merită să îi încercați măcar o dată.

Clătite cu cacao

Atunci când ai poftă de ceva dulce, preparat în casă, o porție de clătite este nemaipomenită. Se fac ușor, le poți umple cu orice topping îți place și pot fi un desert delicios pentru întreaga familie. Și dacă te-ai săturat de clătitele clasice, poți încerca varianta cu cacao. Aspectul este foarte de efect și gustul nu diferă cu mult, așa că merită să încercați această variantă de clătite măcar o dată.

Prăjitură semilună cu nucă

Prăjitura semilună este una foarte populară în bucătăria românească. Se face extrem de ușor, dar este foarte aspectuoasă, datorită formei în care este tăiată. De aici vine și numele ei, pentru că bucățelele de prăjitură sunt tăiate folosind marginea unui pahar, în formă de semilună. Baza pentru această prăjitură este un pandișpan simplu, la care se adaugă nucă măcinată. Puteți adăuga și praf de copt în compoziție, dacă nu sunteți siguri că albușurile sunt bătute suficient și că prăjitura va crește de la sine. 

Prăjitură cu cremă de lămâie și afine

Fructele de pădure sunt o sursă excelentă de vitamine și antioxidanți, iar acum este sezonul lor. Le puteți integra în deserturi, le puteți transforma în dulceață sau vă puteți bucura de aroma lor, simple.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o prăjitură foarte arătoasă, datorită contrastului: blatul gălbui, crema albă și topping-ul de afine, violet, arată extrem de apetisant puse împreună. Este un desert deloc pretențios, nu foarte dulce, ideal pentru orice ocazie.   

Crumble cu prune

Fructele de sezon sunt nemaipomenite pentru a fi integrate în diverse rețete de deserturi. Astăzi vă propunem o rețetă simplă de crumble cu prune, dar pe care o puteți face cu orice fel de fructe vă plac: piersici, nectarine etc. Se face ușor și este un desert nemaipomenit vara, atunci când avem la dispoziție fructe  proaspete. Crumble-ul este un desert diferit de prăjitura cu aluat dat pe răzătoare, deși seamănă destul de mult ca aspect și ca mod de preparare. Aluatul pentru crumble trebuie să rămână sfărâmicios, pentru a putea fi presărat deasupra fructelor, de aceea va avea mai multe ingrediente uscate. 

Plăcintă cu brânză dulce și stafide

Plăcinta cu brânză dulce și stafide este foarte gustoasă, nu e greu de făcut și este un desert tradițional și sănătos. Este unul dintre cele mai vechi deserturi din bucătăria românească.

Gogoși cu lingura, ușoare și pufoase. Rețeta originală, pas cu pas

Gogoși cu lingura, ușoare și pufoase, cu doar câteva îngrediente simple, pe care probabil le aveți în bucătărie chiar acum. Nu sunt sunt prea dulci și au o aroma fină de vanilie.

Limbi de pisică (rețeta de cofetărie)

Cine nu a auzit de limbile de pisică?! Celebrele fursecuri care se topesc în gură și pe care le găsim în orice cofetărie, de la cele de cartier, până la cele mai sofisticate. Interesant este că simpaticele fursecuri au exact aceeași denumire și în franceză, pentru că din patiseria franceză sunt inspirate.  Limbile de pisică se fac ușor, sunt foarte fragede și aromate și le puteți savura ca atare sau glazurate. Puteți folosi aceeași compoziție și pentru a face fursecuri clasice, rotunde. 

Tort Pina Colada cu ananas și cremă de cocos

Nu ai nevoie de o ocazie specială pentru a prepara un tort delicios și apetisant, pentru întreaga familie. Desertul care nu lipsește de la nicio zi onomastică sau de naștere poate fi savurat în orice moment sau cu orice ocazie.  Tocmai de aceea, astăzi ne-am gândit să vă propunem o rețetă de tort pina colada, adică un tort cu ananas și cocos, ușor de făcut, răcoritor și delicios, care va fi pe placul întregii familii. Îl puteți asambla pe un singur strat, pe două sau trei, în funcție de dimensiunea tăvii în care coaceți blatul și de cât de înalt vă va ieși. 

Aranygaluska (găluște de aur) - cel mai bun desert unguresc

Bucătăria ungurească este una extrem de bogată și ofertantă în feluri de mâncare delicioase, dar mai ales în deserturi. Astăzi vă prezentăm o rețetă foarte gustoasă de Aranygaluska, adică găluște de aur. Un desert pe bază de aluat de cozonac, tăvălit prin nucă și servit cu sos de vanilie.  Găluștele de aur au devenit populare în bucătăria din Ardeal mai întâi, dar merită să le încercați, indiferent din ce zonă a țării proveniți. Un desert tradițional și delicios, pe care merită să îl gustați măcar o dată. 

Frișcă de casă din smântână dulce

Atunci când te gândești la o savarină însiropată, un tort diplomat, o tartă sau o prăjitură răcoritoare cu fructe, automat îți zboară gândul la gustul cremos de frișcă. Frișca naturală, făcută în casă, nu se compară cu gustul de frișcă vegetală.  Pentru a face frișcă în casă, aveți nevoie de smântână dulce pentru frișcă. O găsiți la rafturile cu produse pasteurizate și are între 20 și 40% grăsime. Atenție, este smântână dulce, nu frișcă lichidă, pentru că aceea este vegetală, de cele mai multe ori. Citiți cu atenție eticheta și ingredientele, pentru a vă asigura că ați cumpărat ce trebuie. Puteți face frișcă și din smântână lichidă, aceea care se folosesște la gătit, cu condiția să fie din lapte și să aibă peste 20% grăsime. Secretul pentru frișcă este simplu și constă în baterea acesteia la viteză mică și în zahărul pudră. Frișca de casă se face ușor și este incomparabil mai bună decât frișca gata făcută, din comerț. 

Tiramisu de căpșuni

Atunci când te gândești la tiramisu, te gândești la un desert dulce, dar cu o aromă intensă de cafea și cacao, nu-i așa? Ce-ai zice dacă astăzi îți propunem un altfel de tiramisu, de căpșuni? Acest tiramisu la pahar, cu cremă de mascarpone, pișcoturi și căpșuni proaspete este delicios și răcoritor, perfect pentru perioada aceasta a anului. Se face ușor, nu necesită coacere și nu este un desert extrem de dulce. E, mai degrabă, un desert fresh, perfect de savurat atunci când ai poftă de ceva bun și răcoritor. 

Dulceață din flori de liliac

Dulceața de flori de liliac este una pe cât de rar întâlnită în bucătăria românească, pe atât de specială. Gustul este unul aparte și, dacă vă place dulceața de trandafiri, trebuie să o încercați și pe aceasta.  Încă se mai găsește liliac mov înflorit, așa că puteți prepara această dulceață rară. Rețeta este cunoscută mai degrabă în zona Moldovei și îi aparține lui Nicolae Curelea, cunoscut pentru faptul că promovează gastronomia tradițională și preparatele rare.

Chec cu glazură de ciocolată

Checul este una dintre prăjiturile cu care majoritatea dintre noi am copilărit. Mirosul și gustul de chec pufos și delicios, proaspăt scos din cuptor, este una dintre cele mai plăcute amintiri legate de dulciuri din copilărie. Există o mulțime de rețete de chec, care mai de care mai diverse și mai personalizate. Fiecare gospodină își pune amprenta și are propria rețetă, dar astăzi vă prezentăm o rețetă deosebită, de chec cu glazură de ciocolată. Pornind de la rețeta clasică de chec, dar cu cacao în compoziție și cu glazură de ciocolată neagră, veți obține un desert delicios, un fel de brownie, dacă vreți, dar în formă de chec și foarte simplu de realizat

Gofre belgiene cu ciocolată (waffles)

Atunci când nu mai știți ce să pregătiți pentru desert sau mic dejun, aceste gofre sau waffles sunt ideale. Se fac ușor, arată bine și le puteți servi cu ce vreți voi: ciocolată, fructe proaspete, sos de caramel, iaurt, cremă de vanilie etc. Gofrele sunt genul de desert pe care îl cumperi atunci când mergi în vacanță sau ieși în oraș. Alături de clătite, înghețată și gogoși, gofrele se găsesc aproape la orice colț de stradă și nu ai cum să treci pe lângă ele și să nu te ispitească. Așa cum spuneam, le puteți face acasă, simplu și rapid, din câteva ingrediente. Aveți nevoie de un aparat pentru gofre, pe care îl găsiți în orice magazin cu articole pentru bucătărie.

Prăjitură cu cireșe - simplă și rapidă

Au început să apară fructele de sezon, așa că un desert cu fructe este mai mult decât potrivit. Astăzi vă propunem o prăjitură ușoară, gen pandișpan, cu cireșe. Poate fi făcută la fel de bine și cu vișine, atunci când va veni sezonul lor, sau cu fructe congelate. Prăjitura cu cireșe se face foarte ușor, este pufoasă și aromată și nici nu are nevoie de praf de copt. Va crește suficient în cuptor, dacă ouăle sunt bătute suficient. Atenție, ouăle trebuie să fie la temperatura camerei, nu din frigider atunci când vă apucați să faceți prăjitura. 

Pască cu cremă de brânză și smântână

O rețetă de pască cu cremă de brânză și smântână, cu aluat de cozonac, o alternativă la pasca clasică cu brânză de vaci.

Lapte de pasăre - desertul copilăriei

Atunci când te gândești la copilărie, sunt câteva deserturi care îți vin în minte și care te duc cu gândul la perioada aceea. Laptele de pasăre este unul dintre ele, un desert pe cât de simplu de făcut, pe atât de apetisant și gustos. Îl preparau bunicile și mamele noastre, iar astăzi ne-am gândit să vă propunem o rețetă pe care o puteți face și voi, la rândul vostru, pentru voi sau pentru familie.  Laptele de pasăre este un desert de inspirație franceză, derivat din originalul Ile Flottante. Sub această denumire și cu o formă de prezentare ceva mai sofisticată îl găsiți în cofetăriile franțuzești, dar vă asigurăm că și varianta aceasta este la fel de gustoasă și aromată.