Ananasul, nuca de cocos si vanilia ofera arome tropicale de vis acestui tort!

Tort Passion
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 300g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingura scortisoara
  • 100g zahar pudra
  • 150g zahar brun
  • 250ml ulei de floarea soarelui
  • 3 oua
  • 435ml ananas in suc, scurs si 3 linguri de suc, fructele fin tocate
  • 1 lingurita pasta de vanilie
  • 4 morcovi mici (aproximativ 300g), rasi
  • 50g cocos deshidratat
  • 60g nuci, fin tocate
  • Pentru topping:
  • 250g unt
  • 200g zahar pudra
  • 280g crema de branza
  • 1 lamaie - sucul
  • flori comestibile pentru a decora (optional)

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se cern faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sare si condimente intr-un bol mare, apoi se adauga zaharul (pudra, brun).

2. Se combina ulei, oua, 3 linguri suc de ananas rezervat si vanilia intr-un castron mic, apoi se adauga amestecul de faina. Se adauga morcovii, nuca de cocos deshidratata, nuci si ananas tocat, apoi se amesteca bine.

3. Se imparte aluatul in mod egal in 2 tavi unse si tapetate cu hartie de copt, apoi se coace timp de 40-45 minute pana capata o culoare aurie si este crescut. Se scoate din cuptor si se lasa in tavi timp de 10 minute, apoi se intoarce si se lasa sa se raceasca complet.

4. Pentru a face glazura, se amesteca impreuna untul si zaharul pudra intr-un castron cu un mixer electric pana se omogenizeaza. Se adauga crema de branza si suc de lamaie, apoi se bate din nou.

5. Se imprastie o treime din glazura peste un blat racit, apoi se pune deasupra cel de-al doilea blat. Se imprastie restul de glazura pe partea de sus a tortului si pe laturi. Folosind marginea unui cutit, se razuiesc laturiletortului pana cand se vede blatul prin glazura. Se lasa un strat gros de glazura deasupra tortului. Se pune tortul in frigider timp de cel puțin 30 de minute. Se scoate din frigider cu 30 de minute inainte de servire, se decoreaza cu flori comestibile, apoi se feliaza si se serveste.