Tort De Mere
Timp total 1 oră și 25 minute

Ingrediente

225g unt 450g mere 1 lamaie - coaja si sucul 225g zahar pudra 3 oua 225g faina 2 lingurite praf de copt 25g migdale macinate 1 lingura de zahar

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de tort si se tapeteaza cu hartie de copt. Se decojesc merele si se taie in bucati de 1 cm, apoi se amesteca cu sucul de lamaie.

2. Cu ajutorul unui mixer, se bat smantana impreuna cu untul, zaharul pudra si coaja de lamaie intr-un castron. Se adauga ouale, pe rand, adaugand putina faina cu fiecare adaugare pentru a mentine amestecul neted.

3. Se cern faina ramasa si praful de copt in bol si ori se amesteca cu migdalele macinate. Se scurg bucatile de mere bine, apoi se adauga in amestec.

4. Se pune amestecul in tava de tort, se niveleaza usor partea de sus si se presara cu zahar. Se coace in cuptor timp de 1 ora sau pana cand este bine-crescut, maro si un bat introdus in centrul tortului iese curat.

5. Se lasa sa se raceasca timp de 10 minute. Se scoate tortul din tava si se aseaza pe un platou. Se pudreaza cu zaharul pudra. Se taie tortul in felii generoase si se serveste cald.