Toffee De Dovleac
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 500g dovleac
  • 250ml ulei de floarea-soarelui
  • 300g zahar
  • 3 oua
  • 225g faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 borcan caramel Dulce de leche
  • 12 caise deshidratate

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de briose si se tapeteaza cu hartie de copt.

2. Se pune dovleacul intr-un vas termorezistent cu 1 lingura de apa. Se acopera cu folie si se perforeaza de cateva ori. Se baga in cuptorul cu microunde timp de 10 minute pana cand dovleacul este fraged. Se raceste timp de 2-3 minute inainte de a ridica folia. Se transfera intr-un procesor de alimente si se amesteca timp de 30 de secunde pana la omogenizare, sau se foloseste un blender.

3. Se pun uleiul, zaharul si ouale intr-un castron mare. Se amesteca impreuna timp de 3 minute, pana se ingroasa. Se adauga faina, bicarbonatul de sodiu, ghimbir, scortisoara. Se ia o lingura mare de metal si se amesteca usor pana cand nu se mai vad ingrediente uscate. Se adauga piureul de dovleac si se amesteca usor pana la omogenizare.

4. Se imparte amestecul intre formele de briose, astfel incat acestea sunt toate cele trei sferturi. Se da la cuptor timp de 20 de minute, pana cand cresc si sunt gatite. Se introduce un bat in centrul unei briose - in cazul in care iese curat, e gata. Se lasa sa se raceasca 10 minute, apoi se scot din tava.

5. Se pune o lingura de Dulce de leche in partea de sus a fiecarei briose, apoi se distribuie uniform. Se adauga cate o caisa deshidratata pe fiecare briosa, apoi se servesc.