Aceasta tarta cu branza are o umplutura cremoasa si un aluat delicios. Se serveste cu o salata de rosii si ceapa pentru o cina delicioasa.

Tarta Grana Padano
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 50g nuci, taiate pe jumatate
  • 225g faina
  • 125g unt
  • 450ml smantana
  • 2 oua, plus 2 galbenusuri de ou
  • 150g branza Grana Padano, rasa fin

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se pun nucile intr-un blender si se macina fin. Se adauga faina si untul si se amesteca din nou pana se transforma intr-o compozitie sfaramicioasa. Se toarna 3-4 linguri de apa foarte rece si se amesteca pana cand se formeaza un aluat. Se acopera si se raceste timp de 30 de minute.

2. Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se pune intr-o tava. Se pune hartie de copt peste aluat, se umple cu fasole si se coace timp de 10 minute. Se scoate si se arunca hartia.

3. Se micsoreaza temperatura la 180C. Se bat smantana, ouale intregi si galbenusurile. Se adauga branza si putin piper negru. Se toarna peste aluat si se coace timp de 25 de minute.

4. Se lasa sa se raceasca timp de 5 minute, apoi se indeparteaza din tava. Se taie in felii si se serveste calda cu salata de rosii si ceapa.