Aceasta tarta o poti servi cu zmeura proaspata si frisca.

Tarta Cu Ciocolata Si Zmeura
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 150ml lapte
  • 500ml smantana
  • 65g zahar pudra
  • 300g ciocolata (70% cacao), taiata in bucatele
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200g zmeura proaspata
  • Pentru aluatul de ciocolata:
  • 175g faina
  • 25g cacao
  • 50g zahar pudra
  • 100g unt, taiat in bucati mici
  • 1 galbenus de ou
  • 4 lingurite de apa rece

Mod de preparare

1. Pentru aluat, se cerne faina, cacao, zahar pudra si un praf de sare intr-un blender. Se adauga untul si se amesteca pana cand compozitia capata aspectul pesmetului. Se bate galbenusul de ou si amesteca cu apa. Se adauga peste faina si se amesteca pana cand compozitia incepe sa se lipeasca. Se pune pe o suprafata presarata cu faina si se framanta pana se omogenizeaza. Se formeaza un disc plat, se inveleste in folie, apoi se lasa la frigider timp de 15 minute.

2. Se ruleaza aluatul pe o suprafata pudrata cu faina. Se transfera intr-o tava de tarta. Se taie marginile, apoi se raceste in frigider timp de 20 de minute.

3. Se pune o foaie de copt pe raftul din mijloc al cuptorului si se incalzeste la 200C. Se pune o foaie de hartie de copt peste aluat si se adauga fasole sau orez, apoi se coace timp de 15 minute. Se indeparteaza hartia si fasolea/orezul si se coace timp de 5 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se raceste cuptorul pana la 170C.

4. Pentru umplutura, se pune lapte, smantana si zahar intr-o cratita si se da in fiert, amestecand usor.Se ia de pe foc, se adauga ciocolata si se amesteca pana la omogenizare. Se raceste usor, se adauga ouale si esenta de vanilie, apoi se amesteca bine impreuna.

5. Se pune zmeura peste aluat. Se toarna umplutura peste zmeura, apoi se lasa la cuptor timp de 20-30 de minute sau pana cand umplutura este gatita. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Se serveste taiata in felii subtiri.