Aceasta tarta cu siguranta te va impresiona. De asemenea, poate fi o masa vegetariana foarte satisfacatoare, cu praz, Gruyere si umplutura de cartofi. Bucura-te de un pranz satios, fara carne!

Tarta Cu Cartofi, Praz Si Branza Gruyere
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 375g aluat
  • 500g cartofi noi, mici
  • 250g praz
  • 3 oua mari
  • 2 linguri de smantana
  • 1 lingura mustar
  • 75g branza Gruyere, rasa
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • o legatura de ceapa verde, tocata

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se intinde aluatul in tava si se inteapa cu o furculita din loc in loc. Se lasa sa se raceasca timp de 20 de minute.

2. Intre timp, se fierb cartofii timp de 7-8 minute, pana cand sunt fragezi. Se scurg si se racesc. Se pune o cratita cu apa la foc, se da in fiert si se fierbe prazul timp de 2 minute. Se scurge si se lasa sa se usuce.

3. Intr-o cana mare, se bat ouale cu smantana si mustar, se adauga branza Gruyere si usturoiul, apoi se adauga ceapa verde. Se asezoneaza bine.

4. Se pune hartie de copt peste aluatul din tava, se umple cu orez. Se da la cuptor timp de 15 minute, pana cand devine auriu. Se scot boabele si hartia si se mai coace timp de 2 minute.

5. Se feliaza cartofii si se aseaza pe aluat. Se aranjeaza prazul pe partea de sus a cartofilor si se toarna amestecul de ou deasupra. Se da la cuptor timp de 20 de minute, pana cand partea de sus capata o culoare aurie. Se lasa sa se raceasca timp de 10 minute inainte de servire. De asemenea, este delicios si servit rece.