Aceasta reteta este fabuloasa si poate fi servita cu o salata de nasturel si cateva nuci prajite.

Souffle Cu Branza
Timp total 1 oră și 5 minute

Ingrediente

  • 1 ceapa mica, taiata pe jumatate
  • 6 cuisoare
  • 600ml lapte integral
  • 3 foi de dafin
  • 1/2 lingurita de piper boabe
  • 75g unt
  • 40g faina
  • 5 oua
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 175g Gruyere
  • 1/4 lingurita cayenne
  • 3/4 lingura de sare
  • 25g parmezan ras fin

Mod de preparare

1. Se inteapa jumatatile de ceapa cu cuisoarele si se pun intr-o tigaie, alaturi de lapte, foile de dafin si piper. Se da in fiert, apoi se ia de pe foc si se lasa deoparte timp de 20 de minute pentru a permite aromelor sa se infuzeze. Se strecoara intr-o cana.

2. Se incalzeste cuptorului la 200C. Se unge un vas. Se topeste untul in tigaie, se adauga faina si se fierbe la foc mic timp de 1 minut. Se incorporeaza, treptat in laptele infuzat, se pune din nou pe foc si se gateste, amestecand tot timpul, pana cand ajunge la fierbere. Se miscoreaza caldura si se fierbe timp de 5 minute, amestecand deseori. Se toarna intr-un castron si se lasa sa se raceasca usor.

3. Se separa ouale, lasand albusurile intr-un bol mare. Se amesteca galbenusurile in sosul de lapte, impreuna cu mustarul, Gruyere, cayenne, sare si putin piper negru.

4. Se bat albusurile de ou pana cand formeaza varfuri moi. Se incorporeaza in amestec si se toarna in vasul pregatit, apoi se presara cu parmezan. Se coace pe raftul superior al cuptorului timp de 30 de minute pana cand se umfla si creste. Se serveste imediat.