Somon Cu Pesto De Marar
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 800g file de somon (cu piele)
  • 1/2 lamaie - coaja si sucul
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita piper alb macinat
  • busuioc
  • Pesto de marar:
  • 1/2 cana marar, fin tocat
  • 1 1/2 cani patrunjel, tocat
  • 25g parmezan ras
  • 150ml ulei de masline
  • 55g migdale tocate
  • 2 fileuri de ansoa in ulei, scurse, tocate
  • 1 catel de usturoi, ras
  • 1/2 lamaie - sucul

Mod de preparare

1. Pentru pesto, se combina toate ingredientele intr-un castron si se asezoneaza dupa gust. Se pune deoparte.

2. Se taie somonul in felii de 2 cm grosime. Se combina coaja de lamaie si sucul, uleiul, piperul si 1/2 lingurita de sare intr-un bol.

3. Se unge somonul. Se incalzeste o tigaie grill. Se gateste somonul, pe ambele parti, timp de 1-2 minute sau pana se rumenesc.

4. Se presara busuioc tocat si se serveste cu pesto.