Sardinele sunt fantastice si relativ ieftine. Sunt foarte gustoase si necesita putina pregatire. Reteta de mai jos poate fi facuta si cu macrou sau hering.

Sardine La Gratar Cu Chutney De Rosii
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 1 lingurita paprika
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1 lingura de ulei vegetal
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 8-12 sardine, curatate
  • Pentru chutney de rosii:
  • 6 rosii coapte
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 ceapa mica, cubulete
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 10g ghimbir proaspat, cubulete
  • 3 linguri de otet balsamic
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

1. Pentru a face chutney, se lasa rosiile in apa clocotita timp de 20 de secunde, apoi se pun intr-un castron de apa rece. Se curata de coaja, apoi se taie pe jumatate, se arunca semintele si se taie in bucati mari.

2. Se pune uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga ceapa, usturoiul si ghimbirul si se gatesc timp de 8 minute, pana cand se inmoaie. Se adauga rosiile, otetul si zaharul si se asezoneaza cu sare. Se gatesc timp de inca 10 minute, apoi se lasa deoparte.

3. Se incalzeste un grill. Se amesteca paprika, sos de soia, ulei si zahar. Se scoate pielea sardinelor cu un cutit ascutit, apoi se trec prin amestecul de paprika. Cand tigaia este incinsa, se gatesc sardinele timp de 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand sunt bine rumenite. Se servesc imediat cu chutney de rosii.