Desi nu este o garnitura obisnuita pentru carnea de pui, pepenele da o aroma proaspata acestei salate.

Salata De Pui Cu Pepene
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 8 pulpe de pui
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura de condimente marocane
  • 1 cana de frunze de menta
  • 210g iaurt grecesc
  • 1/4 pepene verde, taiata in felii subtiri
  • 2 ridichi rosii, taiate in felii subtiri
  • 1 castravete, taiat in felii
  • 1 ceapa rosie, taiata in felii subtiri
  • 1/2 cana frunze de coriandru
  • 2 linguri de fistic, tocat (optional)

Mod de preparare

1. Se combina carnea de pui, ulei si condimente intr-un castron mare. Se asezoneaza.

2. Se incalzeste un grill. Se gateste puiul timp de cateva minute pe fiecare parte sau pana capata o culoare aurie si carnea este bine patrunsa. Se transfera intr-o farfurie si se acopera cu folie. Se pune deoparte timp de 5 minute sa se raceasca.

3. Intre timp, se amesteca jumatate din cantitatea de menta cu jumatate din iaurtul grecesc intr-un blender pana cand se transforma intr-o pasta omogena. Se transfera intr-un castron si se adauga restul de iaurt. Se asezoneaza.

4. Se aranjeaza carnea de pui, pepene verde, ridichi, castraveti, ceapa, coriandru si menta ramase de pe un platou de servire. Se serveste cu amestecul de iaurt si fistic, daca se doreste.