Acest desert siropos are o umplutura bogata de crema de branza. Se serveste rece.

Rulada Cu Dovleac
Timp total 55 minute

Ingrediente

3/4 cana faina 1 cana zahar 1 lingurita bicarbonat de sodiu 2 lingurite condimente pentru placinta de dovleac 1 cana piure de dovleac 3 oua 1 lingurita suc de lamaie 2 linguri de zahar 230g crema de branza 1/4 cana unt 1 lingurita esenta de vanilie 1 cana zahar pudra

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se unge o tava si se tapeteaza cu faina.

2. Intr-un castron mare, se amesteca faina, zahar, praf de copt si condimentele pentru placinta de dovleac. Se adauga piureul de dovleac, oua si suc de lamaie. Se toarna amestecul in tava. Se intinde amestecul uniform.

3. Se coace la 190C timp de 15 minute.

4. Se pune un prosop umed pe un blat de lucru, se presara cu zahar pudra si pune blatul de dovleac pe prosop. Se ruleaza cu tot cu prosop si se lasa sa se raceasca timp de 20 de minute.

5. Pentru umplutura se amesteca crema de branza, unt, vanilie si zahar intr-un bol, cu ajutorul unui mixer.

6. Atunci cand blatul s-a racit, se desface si se raspandeste umplutura si se ruleaza imediat (nu in prosop de data aceasta). Se infasoara in folie de plastic si se pastreaza in frigider. Se taie in felii chiar inainte de servire.