Rulada Cu Ciocolata Alba Si Zmeura
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 80g ciocolata alba
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 100g zahar pudra
  • 75g faina
  • Pentru umplutura:
  • 80g ciocolata alba
  • 300ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • 180g zmeura

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pune hartie de copt intr-o tava, astfel incat hartia de copt sa depaseasca marginile tavii.

2. Pentru a face rulada, se pune ciocolata alba intr-un castron care se aseaza peste o oala de apa care fiebe si se lasa sa se topeasca incet. Se lasa sa se raceasca putin.

3. Se bat ouale intr-un castron mare si se adauga esenta de migdale si zahar. Se bat timp de aproximativ 10 minute, pana cand compozitia se ingroasa (telul ar trebui sa lase o urma cand se amesteca in ea). Se adauga mai intai ciocolata topita, apoi faina.

4. Se pune compozitia in tava si se coace in cuptor timp de 15-20 de minute, pana cand usor pufoasa la atingere. Intre timp, se pune o foaie mare de hartie de copt pe o suprafata de lucru presara zahar pudra.

5. Se scoate blatul din cuptor si se aseaza peste zaharul pudra. Se ruleaza blatul cu tot cu hartia de copt si se lasa sa se raceasca complet.

6. Pentru umplutura, se topesc ciocolata la fel ca cea pentru blat, apoi se lasa sa se raceasca un pic. Intr-un castron mare, se bate frisca lichida, se adauga esenta de vanilie si ciocolata topita. Se intinde blatul si se pune umplutura, lasand o margine de 1cm. Se adauga zmeura din loc in loc, iar apoi se ruleaza din nou (fara hartie). Se lasa sa se raceasca complet.

7. Se infasoara strans in hartie de copt si se baga la congelator sa se raceasca. Se serveste taiata felii.