Ravioli - 11 rețete simple și gustoase, cu diferite sosuri și umpluri
Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Ravioli sunt un tip de paste făinoase italiane recunoscute pentru forma lor unică și gustul bogat. Concret, aceste paste seamănă cu niște găluște umplute cu ricotta sau alte brânzeturi, carne și legume. Umplutura este apoi sigilată între două straturi subțiri de aluat de paste cu ou și este servită de obicei cu un sos delicios pe bază de roșii sau de smântână.

Deși această mâncare italiană delicioasă este considerată pe scară largă ca fiind un fel principal, aceasta poate fi servită și ca aperitiv sau ca garnitură. În ultima vreme, au devenit populare rețetele ce se referă la gătirea acestui preparat prin prăjire sau coacere la cuptor.

Cum se prepară corect pastele ravioli

Ravioli constau într-un înveliș realizat din paste cu ou ce poate fi umplut cu diverse ingrediente precum carne, legume, ricotta și alte brâzeturi. Aceștia pot fi făcuți în casă sau pot fi cumpărați din comerț.

Ravioli reprezintă o mâncare tradițională în Italia, mai ales în nordul acestei țări. Fiecare regiune a acestui stat are propria variantă de paste ravioli.

În general, pentru a face ravioli, o foaie de paste foarte subțire, aproape transparentă, este întinsă manual sau cu ajutorul unei mașini de paste și apoi umplută. Fie că sunt făcute cu carne, legume, brânzeturi sau pește, pastele ravioli pot fi servite ca atare, cu sosuri ușoare pe bază de unt și salvie, roșii, brânză sau smântână, ori într-un suc de roșii cu carne.

Ponturi pentru prepararea unor paste ravioli perfecte

Există mai multe tehnici diverse de preparare a pastelor proaspete ravioli. Două ponturi vă pot ajuta să obțineți rezultatul perfect. În primul rând, asigurați-vă că sigilați marginile pastelor ravioli.

Spre deosebire de tortellini, o altă formă de paste ce se bazează pe pliere pentru a sigila conținutul în interior, ravioli sunt cel mai bine sigilați cu puțină apă înainte de a fi tăiați cu un cuțit de bucătărie. Sigilarea pastelor cu apă ajută la asigurarea faptului că umplutura nu se va scurge în timpul procesului de gătire.

În al doilea rând, ca să obțineți ravioli perfecți, aveți grijă să rulați aluatul într-o foaie subțire. Cu cât aluatul este mai subțire, cu atât pastele vor fi mai delicate. După cum spune o veche zicală din Italia, ar trebui să poți citi ziarul printr-o foaie de aluat de paste rulate corespunzător.

De asemenea, rularea corectă a aluatului face mai ușoară sigilarea marginilor și învelirea umpluturii. După ce au fost gătite, pastele ravioli ar trebui să aibă o ușoară elasticitate atunci când mușcați din ele.

Pentru a evita problemele legate de prepararea raviolilor, puteți, de asemenea, să cumpărați ravioli din magazinele alimentare, fie congelați, fie proaspeți, după cum preferați.

Rețete de varioli cu diferite sosuri și umpluturi

1 din 11

Nimic nu se compară cu ravioli de casă umpluți cu brânză. Atunci când sunt bine făcuți, chiar și o umplutură atât de simplă cum este brânza îi poate transforma într-un fel de mâncare delicios și sățios, ce oferă senzație de confort.

Deși modul de preparare ar putea părea complicat, nu trebuie să vă simțiți intimidați de această rețetă de ravioli de brânză. De fapt, se gătesc foarte ușor. Nu trebuie decât să urmați câțiva pași și să aveți puțină răbdare.

2 din 11

Prepararea propriului sos de roșii pentru ravioli nu ar putea fi mai simplă și va face toată diferența în preparatul finit. Acest sos este ridicol de simplu și merge perfect cu o serie de umpluturi diferite pentru ravioli.

3 din 11

Sosul de vin alb, bogat și cremos, din această rețetă ușoară este un spectacol! Este gata în doar 20 de minute pentru un deliciu special în timpul săptămânii.

Aici transformăm complet ravioli cu brânză cumpărați din magazin într-un fel de mâncare gourmet care se prepară fără efort! Pastele sunt înăbușite într-un sos de vin, făcut cu ingrediente pe care probabil le aveți deja în bucătărie.

Este un sentiment atât de plăcut atunci când poți să pregătești acasă o masă demnă de meniul unui restaurant și îți impresionezi familia și prietenii, iar asta este exact ceea ce se va întâmpla atunci când servești acest sos cu parmezan, vin alb și mult usturoi. Este de-a dreptul de vis!

4 din 11

Îndrăzneț și aromat, sosul pesto este vedeta în această rețetă. Dacă aveți pesto de casă la îndemână, folosiți-l pe acela. În caz contrar, pesto de calitate cumpărat de la magazin este o opțiune excelentă pentru a scurta timpul de preparare.

Sosul pesto de busuioc este atât de gustos și versatil, încât cu greu găsești un preparat cu care nu se potrivește. Puteți înlocui tradiționalul pesto de busuioc cu pesto de rucola sau pesto de leurdă.

Cu doar 5 ingrediente simple și 10 minute petrecute în bucătărie, această rețetă de ravioli cu sos pesto este o cină specială de care vă puteți bucura în orice seară a săptămânii!

5 din 11

O rețetă tradițională italiană, delicioasă și ușor de preparat acasă. Sosul alb conține unt și usturoi și este foarte cremos, deși nu conține făină. Iar partea cea mai bună este că se face foarte ușor și rapid.

Puteți folosi ravioli clasic cu patru feluri de brânză, pentru a face din acest preparat un adevărat răsfăț. Dacă vă place, totuși, există o varietate de umpluturi pe care le puteți încerca. Puteți alege ravioli cu spanac, sau chiar cu carne, și toate funcționează foarte bine cu acest sos.

6 din 11

Ravioli la cuptor cu spanac este un fel de mâncare ușor și reconfortant. Gata în aproximativ 30 de minute, cu un minim de pregătire, aceasta este cina perfectă pentru serile aglomerate, în care nu aveți mult timp pentru gătit.

Este nevoie de doar 5 minute pentru a le pregăti, apoi se coace în cuptor până ajung o perfecțiune de paste cu brânză, calde și bune.

7 din 11

Sosul clasic pentru paste poate deveni plictisitor după un timp. De aceea, noi vă propunem un sos cremos cu spanac, lapte de cocos și o mână de busuioc proaspăt. Bogat în fibre, fier, vitamina A și minerale, este o alternativă sănătoasă la sosul tradițional pentru paste.

Am folosit lapte de cocos, dar puteți folosi și lapte normal. Ajustați cantitatea de usturoi după gust.

Sosul se face foarte simplu, doar puneți toate ingredientele în blender și faceți un piure. Apoi, fierbeți pe aragaz timp de aproximativ 10 minute pentru a amesteca aromele și a îngroșa sosul.

Nucșoara și sucul proaspăt de lămâie vor scoate în evidență aroma spanacului proaspăt și a busuiocului.

8 din 11

Această rețetă proaspătă și gustoasă se prepară în mai puțin de 30 de minute și este întotdeauna un succes!

Nu am făcut ravioli de la zero pentru că am vrut o rețetă rapidă și ușoară, dar dacă ai timp, poți face ravioli de casă. În orice caz, odată ce turnați sosul peste paste, oricum vor avea un gust delicios. Sosul este vedeta în acest fel de mâncare!

9 din 11

Cea mai bună parte a acestei rețete este uleiul delicios infuzat cu arome savuroase și picante de ardei roșu și usturoi. Atunci când preparați sosul, nu uitați să amestecați continuu uleiul pentru a vă asigura că usturoiul nu se arde.

10 din 11

Acesta este genul de fel de mâncare pe care îl puteți servi pentru prieteni sau familie. Este luxos și reconfortant în același timp, potrivit pentru orice petrecere. Puteți să îl serviți ca fel principal, lângă o salată sau ca antreu.

Sosul bogat de parmezan, este înviorat cu vin alb și câțiva fulgi de ardei roșu. Are un gust de vis, mai ales când este servit cu salvie și nuci prăjite.

Deși pare sofisticat, acest preparat este foarte ușor de gătit. Prăjiți niște nuci și salvie proaspătă, faceți un sos cremos de parmezan, apoi aruncați ravioli în acest amestec delicios. Perfect pentru orice seară aglomerată din timpul săptămânii, dar suficient de impresionant pentru a fi pregătit la următoarea întâlnire cu prietenii.

11 din 11

Gătiți pastele ravioli cu un sos delicios de salvie și unt caramelizat pentru un plus de aroma și gust. Fiecare porție este un amestec perfect de arome care vă vor satisface papilele gustative.

Gustul untului caramelizat și cel al salviei proaspete se combină de minune cu ravioli. Adăugați puțină smântână și, bineînțeles, niște parmezan proaspăt ras și veți avea o masă perfectă!

Cele mai bune sosuri pentru pastele ravioli

Nimic nu face ca patele ravioli cumpărate din magazin sau făcute în casă să fie mai bune decât amestecarea lor cu un sos gustos ce să-i completeze aromele. În general, atunci când este adăugat la orice fel de mâncare, sosul oferă aromă, umiditate și un contrast de textură și culoare.

Pregătirea unui sos elegant, bogat și cremos pentru a vă completa felul de mâncare, în special pastele ravioli, este exact ceea trebuie să faceți ca să duceți masa de prânz sau cina la un cu totul alt nivel.

Puteți asocia pastele ravioli cu diverse umpluturi și sosuri. Pentru un fel de mâncare savuros și cu totul deosebit, umpleți ravioli cu un piure fin de dovleac plăcintar și serviți-l cu unt și frunze de salvie prăjite și crocante.

Pentru un fel de mâncare mai cremos, umpleți pastele ravioli cu un amestec de spanac și ricotta și acoperiți-le cu un sos marinara tradițional sau cu un sos cremos Alfredo.

Pentru o aromă mai deosebită, adăugați coajă de lămâie la umplutura de brânză a pastelor ravioli și acoperiți-le cu un sos pe bază de ulei de măsline și ierburi, cum ar fi pesto.

Ce nu știați despre pastele ravioli. Ce preparate similare există

Servirea ravioli cu sosuri pe bază de roșii nu a început decât în secolul al XVI-lea, când roșiile au fost introduse în Italia din "Lumea Nouă".

Tradiția italiană este de a servi ravioli vegetarieni, în special vinerea. Carnea se servește ca garnitură sau mai târziu în timpul mesei.

Bucătăria evreiască are un fel de mâncare similar cu pastele ravioli, numit „Kreplach", ce este, practic, un buzunar de carne sau altă umplutură acoperit de paste cu ou.

În bucătăria indiană, un fel de mâncare popular numit „Gujiya” imită conceptul de ravioli, cu excepția faptului că aceste preparate sunt mai degrabă dulci decât sărate. Aceste găluște din paste sunt umplute cu zahăr, condimente dulci și fructe uscate, după care sunt prăjite în ulei vegetal.