Un preparat rapid si elegant pentru o cina in doi.

Rata Condimentata Cu Sos De Coacaze Negre
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 2 buc piept de rata
  • 2 linguri piper boabe
  • 3 linguri vin rosu dulce
  • 2 linguri de otet
  • 4 linguri dulceata de coacaze
  • 200g broccoli

Mod de preparare

1. Se cresteaza usor pielea de pe pieptul de rata. Se apasa boabele de piper in piele si se asezoneaza cu sare.

2. Se prajeste pieptul intr-o tigaie, la foc mare, timp de 6 minute, pana se rumeneste, apoi se intoarce si se gateste timp de inca 4 minute. Se iau de pe foc si se lasa deoparte. Se toarna grasimea din tigaie.

3. Se adauga vinul, otetul si dulceata de coacaze in tigaie. Se fierb timp de 2 minute pana se ingroasa, apoi se asezoneaza la gust.

4. Intre timp, se pune o cratita de apa cu sare la fiert si se fierb broccoli timp de 3 minute, pana cand se inmoaie, apoi se scurg si se pun deoparte.

5. Se feliaza pieptul de rata pe diagonala, se adauga o lingura de sos de coacaze negre si se serveste cu broccoli.