Acest piept de pui se prepara rapid si se serveste cu un sos simplu facut din capere, unt, vin alb si suc de lamaie.

Pui Piccata
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 4buc piept de pui
  • ardei iute
  • sare
  • piper negru macinat
  • faina
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura capere, scurse
  • 1/2 cana vin alb
  • 1/4 cana suc de lamaie
  • 1/4 cana de apa rece
  • 3 linguri de unt
  • 2 linguri patrunjel, tocat

Mod de preparare

1. Se pune pieptul de pui intre 2 straturi de folie de plastic si se bate pana ajunge la o grosime de 1 cm.

2. Se asezoneaza pe ambele parti cu ardei iute, sare si piper negru, se trece prin faina si se scutura de exces.

3. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu. Se pune carnea de pui in tigaie, se reduce focul si se gateste pana cand se rumeneste, aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Se scoate pe o farfurie.

4. Se pun caperele in uleiul in care a fost prajita carnea, zdrobitor-le usor, aproximativ 30 de secunde. Se toarna vinul alb in tigaie. Se fierbe pana cand se reduce lichidul la jumatate, aproximativ 2 minute.

5. Se adauga suc de lamaie, apa si unt in amestecul de vin. Se fierbe, amestecand continuu, pentru a forma un sos gros, aproximativ 2 minute. Se reduce focul si se adauga patrunjel.

6. Se pune pieptul de pui in tigaie se fierbe 1-2 minute. Se serveste cu sosul deasupra.