Pui Cu Smantana Si Piure De Porumb
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 300g cartofi
  • 15g unt
  • 198g porumb (conserva)
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita boia
  • 2buc piept de pui
  • vin alb
  • 150ml smantana lichida
  • patrunjel

Mod de preparare

1. Se taie cartofii cubulete si se fierb in apa clocotita cu sare, pana cand se inmoaie. Se scurg si se zdrobesc cu un putin de unt si se adauga porumbul scurs.

2. Intre timp, se amesteca faina si boia. Se trece carnea de pui prin amestecul de faina, se scutura de. Se topesc 15g de unt intr-o tigaie si se prajeste puiul timp de 5-6 minute pe fiecare parte, pana cand este auriu si crocant.

3. Se scoate carnea. Se adauga vinul in tigaie si se feirbe timp de 1 minut, apoi se adauga smantana si se fierbe pentru scurt timp pana se ingroasa. Se asezoneaza bine. Se serveste carnea de pui cu sosul de smantana, alaturi de piureul de porumb si patrunjel.