O prajitura pe care o gasesti in patiseriile italiene si pe care o poti prepara la tine in bucatarie, in numai 30 de minute.

Prajitura Cu Seminte De Pin Si Ulei De Masline
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 oua
  • 125g zahar pudra
  • 1 portocala - coaja rasa fin
  • 1 lamaie - coaja rasa fin
  • 125g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri vin dulce
  • 100g seminte prajite de pin
  • zahar pudra
  • fructe proaspete pentru a servi

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 170C. Se ung baza si laturile unei tavi de tort si se tapeteaza cu hartie de copt. Intr-un bol mare, folosind un mixer electric, se bat ouale cu zaharul pana se dubleaza in volum si devine cremos. Se adauga cojile de lamaie si portocala si se amesteca pentru inca un minut.

2. Se cern faina si praful de copt, apoi se toarna in amestecul de ou. Se adauga uleiul de masline si vinul dulce.

3. Cu atentie, se amesteca faina, uleiul si vinul, folosind o lingura mare de metal. Se amesteca bine pana cand totul este bine combinat.

4. Se toarna amestecul in tava pregatita si se coace timp de aproximativ 25 de minute. Dupa 10-15 minute (in cazul in care partea de sus este ferma), se deschide cuptorul, se scoate prajitura afara si se presara cu seminte de pin. Se pune prajitura inapoi in cuptor si se lasa pentru timpul ramas pana cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii iese curat. Se lasa sa se raceasca in tava timp de aproximativ 10 minute, apoi se scoate din tava si se raceste. Se pudreaza cu zahar si se serveste cu fructe proaspete.