O prajitura cu ciocolata, din doar 4 ingrediente, si care este gata in numai o ora este un desert perfect.

Prajitura Cu Ciocolata, Fara Faina
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 200g unt, tocat
  • 250g ciocolata neagra, tocata
  • 4 oua, separate
  • 1 cana zahar pudra

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt, inclusiv pe laturi.

2. Se pun untul si ciocolata intr-un bol termorezistent, asezat peste o cratita de apa fierbinte. Se amesteca pana la omogenizare.

3. Cu ajutorul unui mixer electric, se bat galbenusurile de ou cu 1/2 cana de zahar timp de 5 minute sau pana se ingroasa si devine cremos. Se bat albusurile intr-un bol separat, pana cand se formeaza varfuri moi. Treptat, se adauga restul de zahar pana la dizolvare.

4. Se adauga amestecul de ciocolata la cel de galbenus de ou. Se amesteca pentru a combina. Se adauga un sfert din amestecul de albus. Se amesteca bine, apoi se adauga si restul de albus. Se toarna in tava pregatita. Se da la cuptor timp de 50 de minute sau pana cand partea de sus este ferma la atingere si un bat introdus in centru are firimituri umede. Se lasa sa se raceasca in tava. Se serveste.