Aceasta reteta de prajitura are o baza pufoasa, un strat asemanator cu meringue, si o crema de capsuni. O textura minunata, potrivita pentru zilele de vara.

Prajitura Cu Capsuni Si Migdale
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 300g faina
  • 75g unt
  • 185g zahar
  • 3 oua, separate
  • 5-6 lingurite de lapte
  • 12 linguri de gem de capsuni
  • 60g migdale macinate
  • fulgi de migdale

Mod de preparare

1. Se ung baza si laturile unei tavi si se tapeteaza cu hartie de copt. Se incalzeste cuptorul la 180C.

2. Se pun faina, untul, 75g de zahar, galbenusurile de ou si laptele intr-un blender. Se amesteca pana cand se aseamana cu pesmetul, adaugand un pic mai mult lapte daca amestecul pare uscat. Se pune amestecul in tava si, folosind mainile umede, se preseaza usor intr-un strat compact. Se pune, uniform, gemul de capsuni deasupra.

3. Intr-un castron curat, se bat albusurile de ou pana devin rigide. Se incorporeaza restul de zahar si migdalele macinate. Se pune compozitia in tava, peste gem, intr-un strat subtire (va creste in cuptor) si se imprastie fulgii de migdale. Se coace timp de 30 de minute, sau pana cand creste si capata o culoare aurie. Se raceste in staniu, apoi se taie in felii si se serveste.