Aceasta reteta clasica este acum mai usor de facut datorita blatului gata preparat.

Placinta Cu Branza
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 450g aluat de placinta
  • 2 cani de zahar
  • 2 linguri malai
  • 1 lingura faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 cana unt sau margarina, topit
  • 1/4 cana lapte
  • 1 lingura otet
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 4 oua, usor batute
  • zahar pudra

Mod de preparare

1. Se pune aluatul intr-o tava de placinta si se pliaza usor, inclusiv pe margini. Se acopera cu folie de aluminiu si se umple cu boabe de fasole.

2. Se coace la 220C timp de 4-5 minute. Se scot boabele si folia si se mai lasa la cuptor inca 2 minute sau pana cand devine auriu. Se lasa sa se raceasca.

3. Se adauga zaharul si urmatoarele 7 ingrediente si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga ouale, amestecand bine. Se toarna in crusta.

4. Se coace la 170C timp de 50-55 de minute. Se lasa sa se raceasca complet. Se pudreaza cu zahar.