O garnitura rapida si foarte usor de preparat.

Pilaf Cu Lamaie Si Marar
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 20g unt
  • 1 lingurita de ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 400g orez
  • 700ml supa de pui sau apa
  • 1 lamaie - coaja
  • 60 ml suc de lamaie
  • 1/3 cana marar, tocat

Mod de preparare

1. Se topeste untul si uleiul de masline intr-o cratita mare la foc mic. Se adauga ceapa si se fierbe, amestecand ocazional, timp de 15 minute sau pana cand se inmoaie. Se adauga orezul si 2-3 lingurite de sare de mare si se amesteca.

2. Se adauga supa de pui sau apa si se da in fiert. Apoi se reduce caldura si se lasa orezul sa se gateasca, acoperit, timp de 10-15 minute. Se ia cratita de pe foc, apoi se lasa, acoperit, timp de 15-20 de minute, pana cand orezul este fraged. Chiar inainte de servire, se adauga coaja de lamaie si sucul, si marar tocat.