Secretul unui sos cremos reusit este sa nu puneti prea multa smantana, pentru a nu acoperi celelalte arome.

Piept De Pui Cu Sos De Ciuperci
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 2 buc piept de pui fara piele, dezosat (aprox. 300g)
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa medie
  • 1 cana ciuperci taiate
  • 2 linguri vin alb
  • 1/4 cana supa de pui
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri ceapa verde tocata

Mod de preparare

1. Se asezoneaza carnea de pui cu sare si piper pe ambele parti.

2. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Se adauga carnea de pui s se fierbe pana culoarea devine maronie, aproximativ 12 la 16 minute. Se transfera intr-o farfurie si se tine la cald.

3. Se adauga ceapa in tigaie si se fierbe, amestecand, aproximativ 30 de secunde. Se adauga ciupercile si se fierb pana cand se inmoaie, aproximativ 2 minute. Se adauga vinul, se fierbe, se toarna supa de pui pana si se fierbe pana se reduce la jumatate. Se adauga smantana si ceapa verde si se lasa la foc mic. Se pune carnea de pui, din nou, in tigaie si se mai fierbe cateva minute. Se serveste cald.