Desi este o dovada de maiestrie in bucatarie, pestele gatit in crusta este foarte usor de preparat. Urmeaza pasii de mai jos.

Hlibut în crustă de migdale cu spanac
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 1 lamaie - coaja si sucul
  • 1/2 cana migdale, maruntite
  • 1 lingura marar, tocat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • piper macinat
  • 550g halibut, taiat in 4 portii
  • 4 lingurite mustar
  • 2 catei de usturoi
  • 450g baby spanac
  • felii de lamaie

Mod de preparare

1. Se incaleste cuptorl la 200C.

2. Se combina coaja de lamaie, migdalele, mararul, 1 lingura de ulei, 1/2 lingurita sare si piper intr-un castron mic. Se pune pestele, intr-o tava, pe foaie de copt si se pune 1 lingurita de mustar pe fiecare portie. Se imparte amestecul de migdale peste mustar, apasand usor.

3. Se coace pestele pana cand isi schimba culoarea, aproximativ 10 minute, in functie de grosime.

4. Intre timp, se incalzesc 2 lingurite de ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga usturoiul si se caleste, amestecand, aproximativ 30 de secunde. Se adauga spanacul, suc de lamaie si 1/2 lingurita de sare. Se asezoneaza cu piper. Se gateste spanacul cateva minute, pana se inmoaie. Se acopera pentru a se mentine cald. Se serveste pestele cu spanac si felii de lamaie.