Pashka este un desert traditional rusesc de Paste, dar pentru noi, este pur si simplu delicios.

Pashka - Desert Rusesc Pur Si Simplu Delicios
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 90g ghimbir confiat
  • 40g mix de fructe confiate
  • 75g coacaze uscate
  • 45g smochine
  • 45g pere confiate
  • 2 linguri Amaretto
  • 100g unt
  • 110g zahar pudra
  • 2 galbenusuri de ou
  • 750g ricotta
  • 1 lamaie - coaja
  • 1 portocala - coaja
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 70g migdale prajite
  • 120g smantana

Mod de preparare

1. Se unge un bol mare.

2. Se combina ghimbirul, frucee confiate, coacazele, smochinele si perele intr-un bol cu amaretto. Se lasa cel putin 15 minute pentru a absorbi.

3. Intr-un castron separat, se bat untul si zaharul pudra cu un mixer electric pana cand se ingroasa. Se adauga galbenusurile de ou, pe rand, si se bat bine. Se adauga ricotta si coaja de lamaie si portocala, apoi se amesteca. Cu ajutorul unei linguri de lemn, se adauga fructele inmuiate in Amaretto, sucul de lamaie si migdalele prajite, apoi smantana.

4. Se toarna amestecul in bol. Se acopera si se lasa la frigider timp de 8 ore sau peste noapte.

5. Se serveste cu fructe confiate deasupra.