Citrice invelite in ciocolata, o combinatie careia cu greu ii poti rezista!

Orangettes, Citrice Invelite In Ciocolata!
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 4 portocale mari
  • 220ml apa
  • 220g zahar
  • 450g ciocolata neagra

Mod de preparare

1. Se cojesc portocalele, in asa fel incat sa nu se rupa coaja in bucati. Se taie cojile in fasii subtiri.

2. Folosind o oala de marime medie, se pun cojile in apa clocotita si le fierb timp de 5 minute. Se clatesc si se repeta acest proces pentru a doua oara. Acest lucru se face pentru a elimina gustul amar al cojii.

3. Se prepara siropul simplu prin combinarea apei cu zaharul intr-un vas. Se da siropul in foc, se pun cojile in oala, se acopera si se fierb timp de 1 ora. Se scot si se aseaza pe un raft sa se raceasca si sa se scurga.

4. Se topeste ciocolata neagra. Se trec cojile de portocale confiate prin ciocolata. Se pun pe foaie de copt si se lasa sa se raceasca, la frigider. Se depoziteaza intr-un container etans.