Iata cum sa faci Nutella chiar la tine in bucatarie cu doar cateva ingrediente simple!

Nutella De Casa
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 1 cana de alune de padure
  • 350g ciocolata cu lapte, tocata
  • 2 linguri de ulei de rapita
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 3/4 lingurita sare

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 170C.

2. Se intind alunele intr-un singur strat pe o foaie de copt, intr-o tava. Se prajesc alunele pana cand sunt usor rumenite, aproximativ 10 minute. Se infasoara intr-un prosop de bucatarie si se freaca energic pentru a indeparta cat mai mult posibil coaja. Se lasa sa se raceasca complet.

3. Se pune ciocolata intr-un castron si se topeste in cuptorul cu microunde in rafale de 30 de secunde, amestecand de fiecare data, pana cand ciocolata este topita si neteda. Se lasa sa se raceasca complet.

4. Intr-un blender de mare putere, se macina alunele pana cand se formeaza o pasta. Se adauga uleiul, zaharul, pudra de cacao, vanilie si sare si continua sa se amestece pana cand compozitia este fina. Se adauga ciocolata topita si se amesteca pana la omogenizare. Se trece amestecul printr-o sita pentru a indeparta orice bucati de alune. Se lasa amestecul sa se raceasca. Se depoziteaza intr-un recipient etans, la temperatura camerei, timp de pana la 2 saptamani.