Incearca gustul Japoniei cu aceasta reteta de Nigiri sushi, un preparat din orez, ton si somon.

Nigiri Sushi
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 375g orez de sushi
  • 4 linguri de otet
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 lingura de sare
  • 75g bucata de ton, subtire
  • 75g bucata de somon, subtire
  • pasta wasabi
  • 4 linguri de sos de soia
  • 1 lingura sos mirin
  • 25g ghimbir murat japonez

Mod de preparare

1. Se spala bine orezul, apoi se scurge si se pune intr-o cratita cu 600ml de apa rece. Se da in fiert, apoi se fierbe usor, descoperit, timp de 10 minute. Se ia de pe foc, se acopera cu un capac si se lasa deoparte timp de 10 minute.

2. Intre timp, se amesteca otetul cu zahar si sare pana cand zaharul se dizolva. Se incorporeaza, treptat, amestecul de otet in orez.

3. Folosind mainile usor ude, se formeaza orezul fiert in mici dreptunghiuri inguste. Se taie pestele peste in felii subtiri, rectangulare. Se pune in partea de sus a fiecarui dreptunghi de orez putina pasta wasabi si se acopera cu o felie de peste crud.

4. Se amesteca sosul de soia cu mirin si se toarna in farfurioare individuale. Se serveste sushi cu sosul si cu ghimbirul murat.