Aceste prajituri sunt glazurate cu sos de caramel, iar fulgii de sare dau un gust incredibil intr-o combinatie irezistibila de dulce si sarat.

Negresa Cu Sos De Caramel Sarat
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 240g unt
  • 400g ciocolata neagra, tocata
  • 355g zahar brun
  • 3 oua, usor batute
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 115g faina
  • 30g cacao
  • 300ml smantana
  • 1/2 lingurita fulgi de sare
  • fulgi de sare, in plus, pentru a servi

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava.

2. Se amesteca 180g unt si jumatate din ciocolata intr-o cratita la foc mic, pana se topesc, iar compozitia este cremoasa. Se adauga 125g de zahar. Se ia de e foc si se lasa timp de 5 minute sa se raceasca usor. Se adauga oul si jumatate din vanilie. Se cerne faina si pudra de cacao peste amestecul de ciocolata. Se amesteca bine pana cand se incorporeaza toate ingredientele. Se adauga ciocolata ramasa si se amesteca.

3. Se toarna amestecul in tava pregatita, netezind suprafata. Se da la cuptor timp de 20-25 de minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Se acopera si se lasa la frigider peste noapte.

4. Se amesteca smantana, sare de mare si restul de zahar, unt și vanilie intr-o cratita la foc mediu pana devine cremoasa. Se toarna intr-un borcan si se raceste. Se taie prajitura in bucati. Se acopera cu sos si fulgi de sare.