Preparatul cu care iti vei uimi invitatii la masa de Craciun.

Muschi De Porc Umplut Cu Mere Si Nuci
Timp total 1 oră și 25 minute

Ingrediente

  • 5 linguri de unt
  • 1 mar, decojit si tocat
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 1 telina, cubulete
  • 1/2 cana de nuci tocate
  • 1 ceasca suc de mere fara zahar
  • 1 1/2 cani apa
  • 5 cani pesmet
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita cuisoare
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1/4 lingurita ghimbir macinat
  • piper
  • 1,4kg muschi de porc

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 165C.

2. Se topeste untul intr-o cratita, la foc mediu. Se adauga mere, ceapa, telina si nuci si se fierbe 5 minute, pana cand legumele sunt fragede. Se adauga suc de mere, apa si pesmet. Se gateste si se amesteca pana cand pesmetul absoarbe lichidul. Se asezoneaza cu scortisoara, sare, cuisoare, nucsoara si ghimbir.

4. Se pune carnea intr-o tava si se asezoneaza. Se adauga umplutura peste carne. Se aranjeaza orice umplutura in exces in jurul fripturii. Se ruleaza carnea astfel incat umplutura sa fie in mijloc si se leaga cu o sfoara.

5. Se coace 45-50 de minute in cuptorul preincalzit. Se taie si se serveste.