Un mousse de ciocolata cu arome picante de rodie intr-un desert inspirat din Orientul Mijlociu.

Mousse De Ciocolata
Timp total 20 minute

Ingrediente

300g ciocolata neagra, tocata 8 oua, separate 1/2 cana zahar pudra Amaretto 2 linguri pudra de cacao 300ml smantana lichida Sirop de rodie: 80g seminte de pin, prajite 100ml sirop de zahar 100ml melasa rodie 2 rodii, fara seminte frunze de menta proaspete, taiate subtire

Mod de preparare

1. Se topeste ciocolata intr-un castron, in cuptorul cu microunde, amestecand din cand in cand, pana se topeste.

2. Se separa ouale. Se bat galbenusurile si zaharul pana cand se dizolva zaharul. Se adauga 75ml de Amaretto si se cerne cacao. Se amesteca bine. Se adauga un varf de cutit de sare si se bat pana cand se formeaza varfuri usor rigide.

3. Se bate smantana.

4. Se pune smantana peste galbenusul de ou, se adauga ciocolata topita si se amesteca. Se adauga albusul de ou batut bine, pana cand se amesteca. Se pune mousse-ul in boluri, se acopera si se baga la frigider timp de 1-2 ore.

5. Cand este gata de servire, se pun ingredientele pentru siropul de rodie intr-un castron si se amesteca bine. Se servesc portii individuale de mousse, stropite cu sirop de rodie.